субота, 31 березня 2018 19:49

Як Україні вдається бути в числі держав-лідерів із розвитку електротранспорту - експерт

Як Україні вдається бути в числі держав-лідерів із розвитку електротранспорту - експерт
Протягом минулого року в Україні зареєстрували 3321 електромобіль

Україна увійшла в "десятку" держав у глобальному рейтингу з розвитку електромобілізації. Його склало американське видання InsideEV`s, що спеціалізується на дослідженні ринку електричних машин.

Цьогоріч наша країна на дев'ятому місці, торік була на п'ятому. Лідерами стали Китай, Норвегія, Швеція і США.

"Такі високі позиції України другий рік поспіль можна пов'язувати із багатьма факторами. Якщо поділити цей результат на складові, то 30 відсотків із нього належить суспільству, 50 - бізнесу і 20 - державній політиці. Українці за ментальністю інноватори, відкриті до всього нового. Побачили, що пальне дорожчає і стали більше купувати електромобілів. Уряд скасував мито й ПДВ на електромобілі, а бізнес розвиває інфраструктуру - зарядні станції і сервіси обслуговування", - говорить експерт з екологічно чистого транспорту і засновник компанії Еlectrocars Олександр Кравцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 звичок людей, які пересіли на електромобіль

Зараз в Україні зареєстровано понад 8 тис. машин із електродвигунами. За даними МВС, протягом минулого року зареєстрували 3321 електромобіль і 3490 гібридних машин.

Українці за ментальністю інноватори, відкриті до всього нового

Це майже у три рази більше ніж 2016 року. Тоді поставили на облік в МВС 1709 автівок на електротязі та 884 – з гібридною силовою установкою. Крім цього зростає кількість зарядних станцій, зараз їх більше 600.

"Якщо найближчим часом приймуть стратегію розвитку електромобільного транспорту Мінінфраструктури на 15 років, створять умови для збирання електрокарів в Україні, то будемо розвиватися у цьому напрямі не гірше Норвегії і Швеції", - каже експерт.

Україна стала першою країною в Європі, де презентували Tesla Model 3.

Зараз ви читаєте новину «Як Україні вдається бути в числі держав-лідерів із розвитку електротранспорту - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути