четвер, 20 грудня 2018 07:25

Як правильно мити автомобіль взимку

Як правильно мити автомобіль взимку
Авто варто мити всередині дня. Фото: korusna.info

Пісок, хімічні сполуки і сіль, якими посипають шляхи згубно впливають кузов, покришки. Тому взимку варто мити автомобіль принаймні раз на місяць. Утім не слід це робити самостійно.

Гаряча вода може викликати тріщини на вікнах і дзеркалах. Холодна вода замерзне на кузові. Якщо все робити правильно, то навіть в холодний сезон машина виглядатиме чистою і доглянутою, пише mmr.net.ua.

Краще за все мити автомобіль в середині дня. Якщо після миття залишити машину на морозі, то в салоні може зібратися конденсат. Салон стане сирим і холодним. Крім того, лобове скло буде запотівати.

Фахівці дають кілька порад, як правильно мити авто взимку.

1. В холодну пору року авто краще мити на спеціальних мийках. Там воду подають під тиском, для миття використовують спеціальні засоби. Якщо мити машину самостійно, можна подряпати кузов замерзшим брудом і піском. Крім того, вода миттєво замерзатиме на кузові.

2. Оптимальна температура води для миття автомобіля взимку – 30-40 градусів. Завдяки цьому кузов не обмерзне і не потріскаються вікна чи дзеркала. Гаряча вода також може пошкодити лакове покриття на машині. Перед миттям слід також прогріти автомобіль. Через різницю температур теплої води і холодного салону на вікнах з'явиться конденсат.

3. Обов'язкова процедура після зимової мийки - сушка автомобіля. Особливу увагу слід приділити порогам, дзеркалам і номерним табличкам. Машину можуть протерти вручну - за допомогою штучної замші. На мийках також використовують спеціальні пристрої. Вони обдувають автомобіль з усіх боків потоком повітря зі швидкістю 200 км / год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не потрапити в аварію на слизькій дорозі - 5 порад

4. Чистити потрібно і салон авто. Потрібно особливу увагу приділити місцям під килимками, адже там накопичується найбільше бруду і вологи. Взимку краще використовувати гумові килимки. Їх легше мити і сушити. Варто також регулярно прогрівати салон, щоб волога не накопичувалася всередині.

5. Потрібно дбати про замки, петлі, ущільнювачі та гумові елементи. Їх слід обробити водовідштовхувальним мастилом. Це убереже автомобіль від проникнення води і обмерзання.

Керувати автомобілем на льоду і засніженій дорозі потрібно якомога плавніше. Це стосується поводження з педалями, обертання рульового колеса і роботи з коробкою передач. Згідно зі статистикою поліції, багато водіїв, які не підготували свій транспортний засіб до нових умов експлуатації та халатно ставляться до водіння взимку, часто стають учасниками ДТП.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно мити автомобіль взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути