неділя, 07 січня 2024 16:46

Як правильно мити автомобіль взимку: поради досвідчених водіїв

Як правильно мити автомобіль взимку: поради досвідчених водіїв
Миття автомобілю взимку може бути викликом через низькі температури та об'ємні опади. Фото: autoportal

Миття автомобілю взимку може бути викликом через низькі температури та об'ємні опади.

Також взимку для забезпечення безпеки і якісного миття автомобіля в холодний період важливий правильний температурний режим. Київські автомобілісти в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіли як та коли вони миють свої автомобілі взимку.

Як правильно мити автомобіль при мінусовій температурі

Використовуйте спеціальний антизамерзаючий розчин. Придбайте антизамерзаючий розчин для води від спеціалізованих магазинів або на заправці. Додайте його до бачка для мийки.

Використовуйте теплу воду. Використовуйте теплу воду для змиття бруду і солі з машини. Обережно розпилюйте її, а не обливайте.

Ретельно вимийте деталі. Особливу увагу приділіть колесам і дну автомобіля, оскільки туди найчастіше налипає сіль і сніг.

Заправляйте бачок для мийки. Переконайтесь, що у вас завжди є достатньо розчину в бачку для мийки, і заправляйте його, коли він закінчується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як запобігти замерзанню замків в авто навіть у лютий мороз: порада автомеханіка

Не мийте машину вночі. Миття машини в морозну ніч може призвести до замерзання води на поверхні автомобіля. Вимивайте машину вранці або вдень, коли температура підніметься.

Використовуйте пилосос або щітку для снігу. Перш ніж мити машину, видаліть більші осади снігу та бруду за допомогою пилососа або щітки.

Змащуйте дверні ущільнення силіконовим спреєм. Це допоможе запобігти їх замерзанню і защемленню дверей.

Після миття вимийте і висушіть шурупи і замки дверей. Це також запобігає їх замерзанню.

Почекайте на теплішу погоду. Якщо можливо, почекайте, доки температура підніметься трохи вище нуля. Це полегшить процес миття і не призеде до замерзанню води на поверхні автомобіля.

При якій температурі можна мити машину взимку

0°C та вище - це оптимальні умови для миття автомобіля зимою.

-10 С і нижче - краще використовувати професійну мийку в теплому боксі та після цього добре висушити кузов.

Якщо температура опускається нижче -15°C, то краще відкласти миття автомобіля до тепліших умов. Це запобіжить утворенню крижаної кірки на кузові та запобігає пошкодженню лакофарбового покриття і пластику.

Запам'ятайте, що безпека завжди на першому місці. Миття машини в зимові умови може бути складним завданням через ожеледицю та холод, тому бережіть себе і дотримуйтеся всіх необхідних заходів безпеки.

Кондиціонер дуже полегшив життя автомобілістам, адже завдяки його появі клімат у салоні авто став набагато сприятливішим.

Утім, і кондиціонери часом ламаються, і мало хто здогадується, що винуватцем цього є самі автовласники, які неправильно експлуатують систему кондиціювання. Тож для того, щоб техніка служила довше, слід пам'ятати кілька основних правил, про які нагадає Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно мити автомобіль взимку: поради досвідчених водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути