вівторок, 31 березня 2020 23:14

Як плідно використати карантин для машини - 5 порад автомобілісту

Під час карантину у більшості автовласників стало вільніше із часом. Адже чимало працюють із дому, дехто взяв відпустку за власний кошт. Цей час можна використати для приведення до ладу автомобіля.

Gazeta.ua пропонує 5 речей, які необхідно зробити до розпалу весни.

1. Приводимо у порядок кузов машини

Часто найдорожча деталь автомобіля страждає від браку уваги під час щоденних поїздок – кузов рідко миють, не усувають деякі пошкодження, неналежно доглядають. В період карантину варто все це надолужити.

 

Починають наводити лад із контактної мийки, змиваючи всі забруднення. Потім усувають бітумні плями. Далі варто ретельно обдивтися кузов на предмет дрібних подряпин. Після виявлення їх варто замазати спеціальним засобом від "подряпин-павутинок". Аж після цього наносять твердий віск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Має гарячий характер і трициліндровий двигун - як їде Ford Focus ST-Line

Всі гумові деталі бажано протерти від пилу. Потім слід нанести на них шар силікону. Всі вікна миють із двох сторін. Із середини використовують засіб для обезжирення чи спирт. Зовні не завадить поверхню скла покрити засобом "антидощ". Після цього воно повільніше бруднитиметься і відштовхуватиме краплі дощу на швидкості. Корди шин також покривають силіконом.

2. Колеса і гальма

Зараз самий раз перевзутися із зимової гуми на літню. Завдяки тому, що менше людей їздять у справах, на шино монтажах черг немає. Тому це можна зробити швидше, ніж зазвичай.

Якщо автомобіль не новий і давно не міняли гальмівну рідину, карантин можна використати й для цього. Правда для заміни рідини знадобиться напарник, який викачуватиме із системи повітря педаллю гальм. За потреби можна замінити гальмівні накладки.

3. Салон і багажник

Часто за щоденною їздою в автолюбителів не знаходиться часу прибрати в багажнику і в салоні. Зараз самий раз витягнути із багажного відсіку запасне колесо, фальш підлогу й гарно пропилососити. Те ж саме варто зробити й у салоні. Для більш ефективного прибирання бажано зняти сидіння. При цьому не зайвим буде звернути увагу на вуха кріплення переднього крісла. Нерідко через перепад температур вони покриваються іржею. У такому разі їх варто зачистити наждачним папером, обезжирити, заґрунтувати і пофарбувати.

Панель приладів зазвичай збирає найбільше важких металів і шкідливих елементів із дороги. Тому після її миття, варто використати миючий засіб, що піднімає на гору весь бруд із рель'єфу торпеди. Потім її можна натерти блискучим або матовим поліролем.

4. Зазирніть під капот

Починати огляд підкапотного простору варто із рівня рідин і контролю з'єднання трубок і шлангів. Ніде нічого не повинно підтікати. Потім варто перевірити стан рідин. Якщо мастило занадто чорне, його варто замінити. Навіть якщо до планової заміни лишилося кілька тисяч кілометрів. Охолоджувальна рідина не має бути з крупинками чи бути каламутною. У такому разі її теж варто міняти. Але перед цим промивають всю охолоджувальну систему декілька разів. Якщо акумулятор має пробки, їх відкручують і перевіряють рівень електроліту. Якщо його менше норми, доливають дистильовану воду. Батарею перевіряють вилкою навантаження. Якщо погано тримає заряд під навантаженням, його бажано поставити на зарядку невеликим струмом.

5. Зверніть увагу на дрібниці

У кожного власника ненового авто знайдеться десяток незавершених дрібниць по своєму автомобілю . Хтось не під єднав нові динаміки, хтось не замінив якусь декоративну деталь. Із загального, то всі забувають про замки автомобіля. Їх час від часу треба також протирати від пилу і змащувати.

Зараз ви читаєте новину «Як плідно використати карантин для машини - 5 порад автомобілісту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути