вівторок, 11 липня 2017 18:01

Як користуватися кондиціонером в автомобілі, щоб не захворіти — 5 порад

Як користуватися кондиціонером в автомобілі, щоб не захворіти — 5 порад
Не можна направляти решітки пристрою на обличчя, груди і ноги Фото: Журнал "Корисні поради"

Багато водіїв, які невміло користуються кондиціонером у автомобілі, влітку мають нежить та запалення. Щоб уберегти себе та своїх пасажирів від погіршення здоров'я треба пам'ятати декілька правил користування цим пристроєм.

"Якщо ви сідаєте в салон авто після того, як довго побули на спеці, увімкніть кондиціонер, а самі вийдіть на 10-15 хвилин. Коли повернетесь - виставте його на більш теплий режим. До температури в салоні треба звикати поступово. Якщо ви одразу сіли в авто і не маєте час чекати назовні, доки авто охолоне - увімкніть кондиціонер на режим "вентилятора", щоб він просто обдував салон. Коли трохи звикнете — вмикайте на охолодження", - розповідає Gazeta.ua майстер столичного СТО "Альянс-Сервіс" Валерій Скорик.

Не можна направляти решітки пристрою на обличчя, груди і ноги.

"Намагайтеся не потрапляти під прямий повітряний потік. Повітря повинно розсіюватися рівномірно. Їдучи в далекі поїздки — слідкуйте, щоб кондиціонер довго не дув в одному напрямку. Краще направляти повітря вгору. При цьому вікна в салоні треба підняти. Інакше — буде протяг. І ви можете застудитися", - каже Валерій Скорик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно доглядати за автокондиціонером: топ-7 порад фахівця

Виставляйте кондиціонер на таку температуру, яка буде відрізнятися від вуличної на 5-7 градусів.

"Якщо температура в салоні різко відрізняється від вуличної - організм відчуває стрес. Тому охолоджувати салон треба поступово Комфортна температура для людини 19-24 градуси", - каже майстер.

Періодично перевіряйте та чистіть фільтри. Захворіти можна не тільки від різкого перепаду температур, а й через бактерії, які накопичуюються на них.

"Потрібно щороку проводити антибактеріальну чистку пристрою. Якщо цього не робити, то водій та пасажири дихатимуть шкідливими мікроорганізмами. Для профілактики кондиціонер потрібно вмикати раз на 2 тижні хоча б на 10-15 хвилин навіть узимку. Інакше - масляна плівка, яка покриває внутрішні деталі кондиціонера опуститься вниз і внутрішні деталі системи висохнуть. Кондиціонер, що працює "в суху", розносить бруд по системі. Ним дихають всі, хто сидить у салоні", - розповідає Валерій Скорик.

У столиці зафіксували спалах захворювання на кір. Із початку року зареєстрували 11 випадків. Дев'ятьох хворих, шестеро з яких – діти, госпіталізували. Кір легко передається від людини до людини. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди – нежить, температуру, кашель, приблизно за тиждень з'являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба).

Зараз ви читаєте новину «Як користуватися кондиціонером в автомобілі, щоб не захворіти — 5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути