Ексклюзиви
вівторок, 16 серпня 2016 11:44

5 українських автомобілів, які розробили за 25 років незалежності
5

За часи незалежності в Україні створили кілька концептів авто. У серії жоден із них поки що не пішов - розробки залишились експериментальними.

Gazeta.ua пропонує 5 найцікавіших концепт-карів, які створили протягом 25 років.

ЗАЗ "Снага"

 

У 1995 році ЗАЗ представив автомобіль дуже схожий на вантажівку ГАЗель. "Снага" з'явилася пізніше на рік, можливо тому й не пішла у серійне виробництво. На базі ЗАЗ хотіли створити лінійку комерційних авто. На машину планували встановлювати 1,7-літровий двигун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 українських концептів, які не дійшли до серійного виробництва

ЛуАЗ-1901 "Геолог"

Автор: topgir.com.ua
 

Тривісьний автомобіль-амфібію показали у 1999 році в Києві у рамках салону SIA. Автомобіль отримав колісну формулу 6х6. По воді машина розвивала швидкість 5 км/год, а на суші — 60. "Геолог" міг долати підйоми до нахилом до 58%. Виробник планув продавати ці машини за ціною $6,5-8 тис. Автомобіль у серію не пішов. Випустили 8 екземплярів. 7 з них робили на випробуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ -15 вітчизняних винаходів за 25 років

ЛуАЗ-1301

Автор: wroom.ru
 

Прототип представили на автосалоні SIA у 2002 році. Нова машина Луцького автомобільного заводу принципово відрізнялася від попередніх моделей. Дизайн створили фахівці заводу, але уніфікували екстер'єр із машинами ЗАЗ. Через брак фінансів, запуск у серію перенесли на 2005 рік, але на той час модель була вже застарілою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електрична "Славута" розганяється до 110 км/год

ВЕПР

Автор: autotheme.info
 

Назва — абревіатура від Високо-Ефективної Прохідності. Машину створило Кременчуцьке АТП №15356 та запорізьке підприємство Iveco-Мотор-Січ. Всюдихід на базі ГАЗ-66 представили у 2006 році. Новинку можна експлуатувати при температурі від −50 °C до +50 °C, в районах, розташованих на висоті до 3 тис. м. над рівнем моря. Машину планували постачати армійцям, силовикам та рятувальникам. Була також версія Спорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АвтоЗАЗ із середини: як складають Lanos

Synchronous

Автор: cfts.org.ua
 

Електромобіль вперше представили у Монако цього року. Саме для продажу в цьому князівстві створили прототип. Пізніше авто показали у Києві. Машину створювали для міста, вона підходить для комфортних поїздок на короткі відстані та роботі в таксі. У салоні зручно можуть розташуватися 6 пасажирів. Наразі невідомо, чи піде автомобіль у серійне виробництво.

Нагадаємо, цього року 24 серпня Україна відзначає 25-у річницю незалежності.

Зараз ви читаєте новину «5 українських автомобілів, які розробили за 25 років незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути