вівторок, 28 грудня 2021 18:17

5 фраз після ДТП, на які потрібно правильно відповісти

Правильне оформлення дорожньо-транспортної пригоди і швидке відшкодування збитків страховою компанією часто залежить від поведінки водіїв у перші хвилини після аварії. Навіть невелика втрата пильності створює в подальшому труднощі.

Ми поспілкувалися зі спеціалістами страхової компанії "ПЗУ Україна" й пропонуємо 5 типових фраз водіїв-учасників ДТП, на які потрібно правильно відповісти.

1. "Тут одна невелика вм'ятина. Даю дві тисячі і роз'їжджаємося".

Неможливо повністю оцінити збитки, дивлячись на дефект однієї деталі. Можуть бути приховані деформування більш складних у ремонті силових елементів або пошкоджені частини кузова із матеріалів, які неможливо відрихтувати.

Маючи КАСКО або автоцивілку, варто вимагати повноцінного оформлення ДТП за законодавством України. Перш за все, слід повідомити про аварію свою страхову компанію.

2. "Не викликай поліції. Нам відшкодують і так"

Є чимало випадків, коли можна скористатися європротоколом і не викликати поліцію. Проте для цього має бути виконано дві умови: один із водіїв визнає вину, а заподіяні збитки транспортних засобів є не більшими 50 тис. грн.

Якщо інший водій визнає свою вину і готовий заповнювати європротокол, потрібно переконатися у тому, що завдані збитки справді не перевищуватимуть визначеного ліміту.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "ПЗУ Україна"? – 7 переваг у страхуванні авто



3. "Давай припаркуємо машини на узбіччі, щоб не заважати рухові"

Не варто погоджуватися на таку пропозицію, оскільки для оформлення ДТП відповідними органами, визначення винуватців аварії і фіксації події аварійним комісаром потрібно лишати транспортні засоби на місці ДТП.

Після з'їзду з місця аварії нерідко свою правоту буде важко довести.

 

4. "Я поспішаю. Давай завтра тут відтворимо ДТП, аби страхова відшкодувала".

Такі дії є шахрайством. Кожна страхова компанія перевіряє випадки ДТП за багатьма параметрами. У разі виявлення шахрайства у клієнта можуть виникнути труднощі з отриманням відшкодування.

5. "Не телефонуй до страхової. В тебе ж КАСКО. Відшкодують і так"

Повідомлення про страховий випадок є обов'язковою умовою договорів КАСКО більшості страхових компаній. Якщо ситуація учасника ДТП не належить до винятків, описаних в документі, то нехтувати сповіщенням страховиків не варто. Це може ускладнити процес відшкодування збитків.

"ПЗУ Україна" страхує в Україні майже 30 років. Історія материнської компанії PZU SA налічує більш як 200-літній досвід.

Переходьте на сайт "ПЗУ Україна" - купуйте КАСКО та автоцивілку в надійної компанії.

Зараз ви читаєте новину «5 фраз після ДТП, на які потрібно правильно відповісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути