Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2018 07:24

180 км/год швидкості і 200 "коней" - літаючий автомобіль стане серійним

180 км/год швидкості і 200 "коней" - літаючий автомобіль стане серійним

Голландська автомобільна компанія PAL-V Liberty 12 листопада покаже перший в світі сертифікований літаючий транспорт. Офіційна презентація відбудеться в нідерландському посольстві в Кувейті. Початок серійного аеромобіля запланували на 2020 рік.

"Нашим інженерам довелося пройти багато випробувань, щоб довести, що PAL-V Liberty відповідає нормам", - каже головний інженер Майк Стекеленбург.

Він додав, що компанія використовувала перевірені технології, щоб забезпечити дотримання існуючих правил дорожнього руху та правил експлуатації повітряного транспорту.

PAL-V Liberty має два авіаційні двигуни Rotax. Під час руху землею потужність машини становить 100 кінських сил. До "сотні" автомобіль розганяється за 9 секунд і може розвивати швидкість до 160 км/год. Аеромобіль може перевозити до двох пасажирів і до 20 кілограмів вантажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інноваційний мотоцикл і балакучий робот - у Києві відбувається технологічна виставка

У режимі польоту потужність PAL-V Liberty збільшується до 200 кінських сил. Машина може літати з максимальною швидкістю 180 км/год на висоті до 3,5 км. Для зльоту аеромобілю потрібна розгінна пряма довжиною максимум 330 метрів. Машина може перебувати в повітрі 4,3 години і пролітати 500 кілометрів.

Першою модифікація PAL-V Liberty стане спецверсія Pioneer Edition, яких планують випустити 90 штук. Наступною стане версія Sport.

Раніше керівництво компанії повідомляло, що вартість базової версії PAL-V Liberty складе $299 тис. Скільки коштуватиме авто у Кувейті – невідомо.

Американський виробник Chevrolet представив електричну версію спорткара COPO Camaro. Новинка має потужність 700 кінських сил і може подолати 402 метра всього за 9 секунд.

Зараз ви читаєте новину «180 км/год швидкості і 200 "коней" - літаючий автомобіль стане серійним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути