Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 12:22

122 роки тому винайшли перший бензиновий автомобіль

122 роки тому винайшли перший бензиновий автомобіль
Сьогодні – найбільше свято для автоаматорів і тих жителів Землі, які не уявляють свого життя без "залізного друга". Рівно 122 роки тому, 29 січня 1886 року, відомий німецький винахідник Карл Бенц отримав патент N37435 на перший у світі бензиновий автомобіль.

Це був триколісний двомісний екіпаж на високих колесах зі спицями. Винахідник поставив на нього чотиритактний бензиновий мотор з водяним охолодженням потужністю 0,9 кінських сил.

Циліндр розташовувався горизонтально, над віссю величезних задніх коліс, і приводив їх у дію через одну ремінну і дві ланцюгові передачі. Маховик у вигляді великого горизонтального колеса містився під двигуном. Він з"єднувався з колінчатим валом конічною передачею і використовувався для створення рівномірного обертання та для запуску двигуна.

На жаль, сучасники Бенца не звернули уваги на "винахід століття" і триколісний автомобіль не знайшов попиту на ринках Німеччини й Франції. За весь час існування авто було вироблено не більше 15 зразків триколісних машин "Benz", повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «122 роки тому винайшли перший бензиновий автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути