понеділок, 09 листопада 2020 17:05
Анна Чирук
Анна Чирук
Анна Чирук

Зареклася

У вас бувало таке: комусь робиш добро, а собі шкодиш? Стою 10 хвилин у черзі по фрукти. Поступаюся місцем жінці з дитячим візком – і вона купує останнє гроно бананів. Або під час карантину пропускаю в маршрутку пенсіонерку, а водій каже: "Вона десята, більше не положено" – і зачиняє двері. На екзамені в інституті даю списати одногрупнику. Він складає іспит на "відмінно", а мене викладачка звинувачує у плагіаті і відправляє на перездавання.

Торік через таке мала проблеми на кордоні. Поспішала до Варшави, звідти мала летіти в Барселону. Жінка на Toyota попросила пропустити, збрехала, що везе матір на операцію. Через неї чекаємо 2 години. Виявилося, авто напхане цигарками. На літак спізнилися.

Те саме помітила подруга Христина. Зареклася робити добро. Каже, воно вилазить боком. Прикрила напарницю перед шефом, а сама вилетіла з роботи.

Влітку попросила піти з нею на похорон викладача.

– Він стільки добра для мене зробив. Оцінки ставив автоматом, бо я купувала збірки його віршів і просила дати автограф. Чоловікові приємно, а мені неважко, – розповідає по телефону.

Домовляємося зустрітися о 10:00. Прощання відбувається вдома в покійного. Христя купує дорогий букет бордових троянд. Але я застряю в заторі та спізнююся на пів години. Доки біжу приватним сектором, чую крики в кінці вулиці.

– Це ти, курво, йому спокою не давала? Дзвонила на всі свята. Він тобі вірші присвячував, – вдова покійного виганяє подругу з двору.

Повертаємося до стоянки, де припаркувала авто. Серед дороги лежить вагітна. Її біла сукня скривавлена. Передчасні пологи. Христя викликає "швидку". Ті їдуть довго, тож кладемо жінку на заднє сидіння і мчимо в пологовий.

Єву кесарять. На світ з'являється здорова дівчинка. Наступного дня Христині телефонує чоловік породіллі. Він власник турфірми. Дарує путівку до Туреччини та кличе на роботу

Зараз ви читаєте новину «Зареклася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути