неділя, 11 жовтня 2020 16:55
Анна Чирук
Анна Чирук
Анна Чирук

Треба обирати різноокого

– Не клас, а центрвиборчком. Із 20 однокласників п'ятеро йдуть у депутати, – каже сусідка Оксана. На збори ОСББ приносить шкільний альбом.

Її однокласники балотуються по нашому округу.

– Свєтка працює перукарем, – водить пальцем по кучерявій блондинці з червоним бантом. – Училище ледь закінчила, а хоче пролізти в депутати.

Показує на кирпатого хлопця.

– Валєрка із заробітків не вилазив. Вивчився на фізкультурника, але в школі витримав рік. Балотується на голову громади. На кампанію витратив дві тисячі доларів. Наївний. Думає, реклама в ліфті його врятує.

Поряд на фото – рудоволосий Анатолій.

– У нього мати стоматолог, а батько був головним лікарем у санаторії. Толя медичний після першого курсу покинув. На базарі торгував, доки рекет не накрив. Відкрив аптеку й секонд-хенд. Ми його кликали різнооким, бо одне було блакитне, а друге – каре.

Спиняється на світлині учня в окулярах.

– Шурік хотів бути гінекологом, а тепер мріє про депутатство. Один Костя 20 років у політиці, – показує на школяра з родимкою на підборідді. – Компостні ями по місту зробив, сонячні батареї на ліхтарях встановив. Вибив гроші, щоб чотири будинки в районі утеплити. Раджу голосувати за нього.

За тиждень Оксана спиняє біля ліфта.

– Забудь про Костю, – випалює. – Треба обирати різноокого. Він нам із чоловіком путівки в санаторій подарував. Пообіцяла, що загітую будинок за нього

Зараз ви читаєте новину «Треба обирати різноокого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути