Ексклюзиви
неділя, 23 липня 2017 09:05
Анна Чирук
Анна Чирук
Анна Чирук

Хто навчив?

– Зверніть увагу на виховання. Ще трохи – і вона матюкатися почне. Хтось її тих слів навчив, – каже вихователька київського дитсадка, куди сестра водить племінницю Оксану.

Дитина не говорила до 3 років. А коли пішла в садок, неможливо закрити рота. Нові слова хапає на льоту, а особливо лайку. У квартирі сестри з'явилася табличка: "У нашому домі не матюкаються".

– Із чоловіком постійно стежимо за словами, – розповідає Тетяна. – Оксана, наче папуга, повторює за нами все. Недавно приїхав друг чоловіка з Америки. За вечір разів 15 сказав "fuck". Наступного дня за Оксаною це слово повторювали півгрупи.

Батьки обіцяли морозиво, сік, похід в аквапарк – аби дитина забула лайку. Матюкатися перестала, коли від рудого Вадика у садку вподобала слово "дупа".

– Ваша донька цілий день його повторює, – говорить Ніна Володимирівна, коли з сестрою приходимо забирати Оксану з дитсадка. – Обізвала так мене і няню. У куток ставили – не допомагає. Питали її, хто навчив. Мовчить. Навіть психологу її показували. Вона підозрює, лайку Оксана приносить із дому. Стежте за своєю лексикою, якщо вам не важко.

Намагання довести, що погані слова дитина приносить із дитсадка, мало не закінчилися скандалом. Вихователька вперто заперечувала, що у її групі хтось із дітей лається. Доки двоє хлопців не почали щосили відбирати м'яча один в одного.

– Вадік, сука, віддай. Я його перший узяв, – каже Орест, син виховательки.

Зараз ви читаєте новину «Хто навчив?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути