пʼятниця, 17 січня 2014 09:45

У гелевому акваріумі мурахи живуть 3 місяці
6

Фото: фото: надані Аллою Діденко

Киянка Інна Лотоцька маю дві мурашині ферми. Одну купила сама, іншу – подарувала сестра.

"Усі родичі знали, що я хочу мурашину ферму. Але грошей на неї постійно не вистачало, - говорить Інна Володимирівна. – На Новий рік замовила мурах через інтернет, а на Різдво сестра привезла такий же контейнер-акваріум. Моїй радості тепер немає меж".

У кожному акваріумі по 15 мурах і відкладені ними яйця.

"Акваріум став справжньою окрасою у домі. Обоє наповнені прозорим гелем. Два роки тому у мене був акваріум з черепахою. Фільтр зламався, мусила через день його мити. Набридло, тому віддала подрузі. Думала, після цього не буду заводити ніяких тварин. З мурашиною фермою не маю проблем. Комах не потрібно чимось поїти чи годувати. Вони живляться гелем".

Показує коробку з-під контейнеру. На ній написано застереження: "Не варто селити більше 20 мурах".

"У такому разі мурашкам буде мало місця, - пояснює Лотоцька. – Вони швидко з'їдять гель. Його можна замінити, але мурашки почуватимуться незатишно, бо їм буде тісно. Планувала поставити акваріум на підвіконні, але у нас сонячна сторона, а мурахам на сонці довго бути не можна. Комахи бояться яскравого світла".

Мурашину ферму часто купують для офісів, а також встановлюють у кімнатах для релаксу. Про це розповіла Алла Діденко, менеджер одного з сайтів, що торгує подарунками.

"Мурашині ферми замовляють нечасто, - говорить Діденко. – Але перед Новим роком у грудні на них був попит. Одна жінка купувала у школу на подарунок вчительці біології, багато хто бере на подарунки дітям і для покращення дизайну у квартирі. В акваріумі з гелем мурахи живуть до 3 місяців. Майже в усіх контейнерах є 14-15 мурах, матка і відкладені личинки. Така ферма імітує реальні умови. Матка відкладає яйця, личинки ростуть і трансформуються у лялечку. Через 1,5 місяці з них з'являються маленькі мурашки".

Вартість мурашиної ферми від 330 до 700 грн. Додатково можна придбати спеціальну підставку з чотирьох світодіодних лампочок.

"На прохання замовника гель можемо вибрати червоний або синій, - пояснює менеджер. -  Дешевше купувати окремо контейнер та мурах. Акваріум можна взяти за 170-200 гривень, набір "матка+ 10-15 рабочих мурах+личинки+яйця" – за 80 гривень. Комах самі можете запустити в акваріум. Вони починають його обживати, рити ходи і тунелі. За цим спостерігати – одне задоволення. Комахи звикають до гелевого мурашника за два дні. Живуть до 3 місяців. Коли помирають, їхні тіла інші мурахи виносять на поверхню гелю. Їх треба прибирати ватною паличкою".

Зараз ви читаєте новину «У гелевому акваріумі мурахи живуть 3 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути