середа, 22 травня 2013 13:58

Шиншили живуть до 20 років
6

Фото: Фото: Ольга Швед

Львів 'янин Артем Максимів 3 роки тримає вдома самця шиншили. Подарували друзі на день народження. Каже, був дуже задоволений таким подарунком, адже тваринка на ім'я Коржик став улюбленцем всієї сім'ї.

"Щоб тримати шиншилу, потрібно купити велику простору клітку, бо це дуже активна і рухлива тварина, яка любить бігати і стрибати, тому їй треба багато простору. Не переносить високих температур, оптимальна - 18-23 градуси. Найкраще клітку з твариною поставити в темній частині кімнати, куди не потрапляють сонячні промені. Коржика годуємо спеціальним кормом, хоч він і любить поласувати родзинками чи горіхами, але цим не потрібно зловживати. Краще замінити солодощі на фрукти, обов'язково потрібно, щоб в клітці було сіно і свіжа вода. Шиншила дуже любить гратися, особливо шарудіти різними пакетами чи папером, але активність проявляє тільки у вечірній час, решту часу - спить. Коржик любить коли його чухають за вушком", - розповідає Артем.

Для тих, у кого не так багато вільного час, шиншила прекрасно підійде, оскільки без господаря вона не нудьгуватиме. Адже вдень переважно спить, а надвечір прокидається. Можете залишити тваринку саму на кілька днів. Головне - залишити шиншилі необхідний запас води та їжі. Також тварина ідеально підходить для людей, які мають алергію на шерсть. В медицині ще не було випадків алергічних реакцій людини на шерсть цієї тваринки.

Шиншили в природі живуть до 20 років. Скільки років проживуть шиншили в неволі - залежить від їх господарів. При уважному догляді шиншила в неволі живе 15-18 років. В природних умовах розмножуються раз на рік. У неволі можуть розмножуватися частіше - 2-3 рази на рік. Народжуються в середньому 3 дитинчати. Шиншили відносно недорогі. Придбати маленьку шиншилу можна від 250 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Шиншили живуть до 20 років ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути