середа, 09 липня 2014 18:57

Як підготувати собаку до поїздки за кордон

Як підготувати собаку до поїздки за кордон

Якщо ви збираєтеся поїхати у подорож з собакою, то до цього потрібно підготуватися заздалегідь. Адже ця справа вимагає грунтовного підходу. Щоб у поїздці з чотириногим другом у вас не виникло зайвих проблем, прочитайте інструкцію, як підготувати собаку до подорожі.

Дізнайтеся правила

У кожній країні свої правила перевезення тварин. Тому, перш ніж поїхати кудись з собакою, потрібно дізнатися, які там правила ввезення тварин. Кудись не дозволяють ввозити цуценят, кудись-маленьких цуценят. Зателефонуйте в консульство країни, в яку збираєтеся поїхати. Візьміть докладні офіційні інструкції.

Потім вам доведеться зателефонувати в авіакомпанію або транспортну компанію, послугами якої збираєтеся скористатися. Адже у них можуть бути свої правила перевезення собак. Будьте готові до того, що деякі компанії взагалі можуть вам відмовити.

Чіпування

Цю процедуру можна зробити в державній ветеринарній клініці. Під шкіру собаці вводиться маленький чіп. На ньому міститься вся інформація про вашого вихованця. Головне - упевнитися в тому, що чіп відповідає стандарту ISO 11784 або ISO 11785.

Тест на сказ

Якщо ви збираєтеся подорожувати за кордон з собакою, то потрібно провести їй тест на наявність антитіл до сказу. Такі країни, як Великобританія, Ірландія, Мальта, Швеція, обов'язково вимагатимуть його у вас. Робити такий тест можуть тільки в тих лабораторіях, які акредитовані в Євросоюзі.

Зробити цей тест можна тільки через місяць після того, як собаці зроблять щеплення. Результати будуть відомі через пару тижнів. Такий тест проводиться один раз в житті тварини, за умови, що аналіз буде вдалим.

Міжнародний ветпаспорт

Собаці теж потрібен закордонний паспорт. Цей документ краще отримувати в державній ветклініці, або в тій, у якої є на це повноваження. Цей документ повинен бути англійською. В нього вноситься вся інформація про тварину та про її господаря. Щеплення повинні бути зроблені за місяць до подорожі. Там також повинні бути відмітки про обробку тварини від глистів і від бліх.

Ветеринарне свідоцтво №1

Цей документ видають державні ветеринарні клініки. Взяти його треба за 3 дні до подорожі. Везти туди собаку не обов'язково, вистачить лише документів. Простежте за тим, щоб лікар вніс у нього точний маршрут ваших пересувань з собакою.

Реєстрація та ветеринарний контроль

Пред'явіть в аеропорту всі зібрані раніше документи. Там вам поміняють ветеринарне свідоцтво №1 на свідоцтво міжнародного зразка. На стійці реєстрації вашого собаку зважать і ви заплатите за його провезення.

Зараз ви читаєте новину «Як підготувати собаку до поїздки за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути