середа, 01 травня 2024 09:12

Над Україною помітили падаючий метеор

Над Україною помітили падаючий метеор
Яскравий спалах перелякав мешканців Харківщини, Сумщини, Полтавщини та Запоріжжя цієї ночі. Фото: pixabay.com

Минулої ночі в небі над Україною помітили яскравий спалах.

Він налякав мешканців Харківщини, Сумщини, Полтавщини та Запоріжжя, передає Gazeta.ua із посиланням на місцеві Telegram-канали.

"У ніч проти 1 травня у небі над Київською, Харківською, Дніпропетровською, Полтавською, Запорізькою, Сумською та іншими областями бачили яскравий блакитний спалах. Тривогу в областях під час спалаху не оголошували. Припускають, його міг спричинити метеорит чи інше космічне тіло", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Стамбул впав невідомий об'єкт

У мережі багато пишуть про дивний спалах у небі блакитного кольору, ніби шось електричне. Блакитний блиск, імовірно, пов'язаний із кометою чи метеоритом.

Спалах був без вибуху. На відео очевидців можна помітити, як космічне тіло швидко пролетіло на небосхилі, залишаючи за собою яскраво блакитний хвіст.

Торік 19 квітня близько 22:00 під час повітряної тривоги в небі над Києвом спостерігалося яскраве свічення повітряного об'єкта. Не дочекавшись офіційних коментарів, користувачі в мережі почали висувати свої версії події. Зокрема, припускалося, що поблизу Києва впав метеорит.

Київська військова адміністрація заявила, що таємничий спалах став результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. Повітряні сили Збройних сил України повідомляли, що незвичне явище може бути пов'язане із падінням супутника/метеориту.

Space раніше стверджувала, що несправний космічний супутник NASA впаде на Землю 19-20 квітня. Очікувалося, що супутник RHESSI знову увійде в атмосферу Землі близько 21:30.

RHESSI не є величезним супутником. Він важить лише 270 км. Більша частина цієї маси має перетворитися на попіл і пару під час падіння.

Зараз ви читаєте новину «Над Україною помітили падаючий метеор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути