середа, 15 травня 2024 08:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог просунувся на кількох напрямках: свіжі карти боїв в Україні
11

Окупанти просунулися у чотирьох областях
Фото: understandingwar.org
Окупанти просунулися у чотирьох областях
Окупанти просунулися у чотирьох областях
Окупанти просунулися у чотирьох областях
Окупанти просунулися у чотирьох областях

Російські окупанти просунулися на фронті у Харківській, Луганській, Донецькій та Херсонській областях.

Водночас темп наступальних операцій РФ на півночі Харківської області протягом доби сповільнився, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Війська РФ продовжували незначне тактичне просування в напрямку Липців. На геолокаційних кадрах, опублікованих 13 травня, видно, що росіяни просунулися на південь до перехрестя Схильної дороги та провулку Червоний у східних Лук'янцях. Російські сили діють у південних Лук'янцях або на південний схід від населеного пункту", - сказано в свіжому звіті.

Армія ворога також продовжує тактичний наступ у Вовчанську та навколо нього. 14 травня сили РФ просунулися по вулиці Слобожанській на північному заході Вовчанська, а також у північно-східному Вовчанську в районі вулиці Зарічної. Геолокаційні кадри від 14 травня також підтверджують, що російські війська просунулися в центр Бугруватки (на південний захід від Вовчанська) і в ліси на північ від Бугруватки.

Експерти підтверджують свою попередню оцінку, що російські сили віддають перевагу створенню "буферної зони" над глибшим проникненням у Харківську область.

Росіяни дещо просунулися на південний схід від Стельмахівки (північно-західніше Сватового). 14 травня продовжували наземні атаки на схід від Сіверська (на північний схід від Бахмута) поблизу Верхньокам'янського; на південний схід від Сіверська поблизу Івано-Дарівки та Спірного; і на південь від Сіверська біля Роздолівки та Виїмки.

Окупанти нещодавно незначно просунулися на північний схід і схід від Часового Яру. Зокрема на східній околиці Калинівки (на північний схід від Часового Яру) і в мікрорайон Канал (крайній схід Часового Яру).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка дала оцінку наступу РФ на Харківщину

Російські війська нещодавно трохи просунулися на захід від Авдіївки та продовжили наземні атаки в цьому районі 14 травня. Геолокаційні кадри показують, що армія ворога просунулася на південь від Уманського (на захід від Авдіївки).

14 травня війська РФ незначно просунулися на захід від Донецька. Загарбники стверджують, що продовжують незначне просування в Красногорівку (на захід від Донецька). Генштаб ЗСУ повідомив, що російські сили досягли невизначеного маргінального успіху на Курахівському напрямку (на захід від Донецька).

14 травня війська окупантів продовжили наземні атаки в районі кордону Донецької і Запорізької областей поблизу Старомайорського та Урожайного.

На півдні російські війська продовжили наступ на заході Запорізької області. Водночас підтверджених змін на цій лінії фронту не було.

Окупанти продовжували штурм поблизу Роботиного з напрямку Новопрокопівки (на південь від Роботиного). Незначно просунулися в Кринках на тлі триваючих позиційних боїв на східному (лівому) березі Херсонської області. 13 травня російські війська незначно просунулися до ділянки вулиці Остапа Вишні в Кринках.

Минулого тижня війська РФ розпочали наступ на півночі Харківської області. Ворогу вдалося окупувати декілька населених пунктів. Наразі бойові дії тривають у районі північних околиць міста Вовчанськ.

Російські окупанти, імовірно, створюють на Харківщині буферну зону, а не просуваються вглиб області. 13 травня армія ворога продовжувала тактично значущі наступи на північ і північний схід від міста Харків, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Ворог просунувся на кількох напрямках: свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути