понеділок, 13 травня 2024 18:59

Росіяни хочуть воювати з космосу - експерт

Росіяни хочуть воювати з космосу - експерт
Денис Мантуров став першим віцепрем'єром РФ. Фото: ТАСС

Кадрова перестановка у РФ, яка може загрожувати Україні найбільше – це підвищення Дениса Мантурова з віце- до першого віцепрем'єра.

Про це Gazeta.ua сказав незалежний експерт-аналітик з питань космосу, ексрадник голови Державного космічного агентства України Андрій Колесник. За його словами, Мантуров у попередньому уряді відповідав за ВПК і космос та просував ідею створення окремого міністерства оборонної промисловості. Воно мало б об'єднати всі суб'єкти економічної діяльності державної форми власності країни-агресорки, які працюють на війну, особливо ті, що зосереджені на розробці та виробництві високотехнологічної продукції. До такого монстра, за його задумом, має бути інкорпорований Роскосмос з його підприємствами, які практично у повному складі випускають продукцію військового або подвійного призначення.

"Він (Мантуров) переконаний, що переведення економіки на новий технологічний уклад потребуватиме посилення позицій (крани-агресорки) у космосі", - наголосив Андрй Колесник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Путін міняє Шойгу на Бєлоусова - аналітики назвали причини

За словами експерта, для цього відповідно до доручення президента також готується профільний національний проєкт. Фокус державної підтримки буде направлений на розширення супутникових угрупувань різного призначення. А також - на створення нових ракет-носіїв на альтернативних видах палива, у тому числі багаторазового використання.

На практиці це означатиме, що "всі цивільні космічні апарати "Роскосмосу" та приватного сектору, які наразі працюють на орбіті, а також ще тільки розробляються, націлюються насамперед на підтримку з космосу бойових дій в Україні. А це супутникові навігація та зв'язок, дані спостереження з навколоземних орбіт, метеорологічне забезпечення, цифрова картографія тощо", підкреслив Андрій Колесник.

Нагадаємо, у США стверджують, що Росія хоче вивести ядерну зброю на навколоземну орбіту, що значно поширить радіус ураження у разі її застосування. Країна-агресорка ці твердження відкидає.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни хочуть воювати з космосу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути