середа, 15 травня 2024 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін зробив гучну заяву щодо переговорів

Путін зробив гучну заяву щодо переговорів
Путін на тлі візиту в Китай зробив гучну заяву щодо переговорів з Україною. Фото: pixabay.com

Російський диктатор Володимир Путін напередодні візиту до Китаю поскаржився на санкції та повторив наративи щодо повномасштабної війни проти України.

Путін дав письмове інтерв'ю китайському інформаційному агентству "Сіньхуа", у якому знову зажадав гарантій для РФ, передає сайт Кремля.

"Ми хочемо всеосяжного, стійкого і справедливого врегулювання цього конфлікту мирними засобами. Ми відкриті до діалогу щодо України, але це мають бути переговори, що враховують інтереси всіх залучених у цей конфлікт країн, зокрема й наші інтереси. Укупі з серйозною розмовою про глобальну стабільність, про гарантії безпеки і для протиборчої сторони, і, звичайно, для Росії. Причому це мають бути надійні гарантії", - йдеться в повідомленні.

Диктатор зокрема вигадав нову проблему щодо переговорів.

"Головна проблема - це якраз надійність будь-яких гарантій, тому що ми маємо справу з державами, правлячі кола яких віддають перевагу світоустрою не на основі міжнародного права, а порядку, заснованому на правилах, про які вони постійно говорять, але яких ніхто не бачив. Із якими ніхто не погоджувався і які, судячи з усього, змінюються залежно від поточної політичної кон'юнктури та інтересів тих, хто їх придумує", - зазначив Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зібрався у Китай

Він укотре повторив, що Росія нібито готова до переговорів, уже вела їх і навіть "досягла певних домовленостей навесні 2022 року в турецькому Стамбулі". Путін намагається переконати, що російських окупантів буцімто не вибили з Київської області, а вони самі відійшли в рамках цих домовленостей.

Заяви про начебто зірваний мир неодноразово спростовувала українська сторона, зокрема очільник МЗС Дмитро Кулеба.

"Позиції сторін були настільки різними, а вимоги Москви настільки абсурдними, що перспективи якогось реального рішення навіть не проглядалися", - наголошував міністр.

Путін також похвалив пропозиції Китаю щодо врегулювання війни, але поскаржився, що вони не знаходять підтримки ні в Україні, ні в країнах Заходу.

"Вони не готові до рівноправного, чесного і відкритого діалогу, який ґрунтується на взаємоповазі та врахуванні інтересів. Натомість західні еліти наполегливо намагаються покарати Росію, ізолювати й послабити її, постачають київській владі гроші та зброю. Запровадили проти нашої країни майже 16 тисяч односторонніх нелегітимних санкцій. Погрожують розчленувати нашу країну. Незаконно намагаються привласнити наші закордонні активи. Закривають очі на відродження нацизму", - поскаржився очільник Кремля.

Кадрові перестановки у Кремлі, зокрема вибір нового міністра оборони, свідчить про те, що російський диктатор Володимир Путін налаштований на довготривалу війну.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов є досвідченим менеджером.

Путін планує війну на тривалий термін, не лише з Україною, а й із Заходом, сказав Литвиненко.

Зараз ви читаєте новину «Путін зробив гучну заяву щодо переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути