четвер, 05 серпня 2010 17:18

Оси звили кубло у квартирі

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  Валентина Соколова з міста Козятин показує осине гніздо, яке комахи зробили на шторі в одній з кімнат її квартири
Валентина Соколова з міста Козятин показує осине гніздо, яке комахи зробили на шторі в одній з кімнат її квартири

Два тижні в одній із кімнат двокімнатної квартири 75-річної Валентини Соколової з міста Козятин живуть оси. Зробили гніздо на віконній гардині на висоті понад 2 м. Осине гніздо господиня побачила під час прибирання. Раніше не помічала, бо до кімнати не заходила.

— Півдня я працюю на базарі, других півдня пораюся на кухні, а тоді йду відпочивати до спальні, — розповідає жінка. — Через цю кімнату ходила тільки перебєжками на балкон. А це вирішила поприбирати, а тут таке. Спочатку думала, це мені щось принесли у квартиру. Коли підійшла ближче, побачила, як звідти вилітають оси. Я їх уже тижнів два виганяю з балкону.

На заскленому балконі жінка зберігає консервацію.

— Я до емчеесників ходила, вони сказали: "Що ми їх, водою залиємо?". У санстанції сказали, що треба платити гроші.

Начальник управління житлово-комунального господарства та надзвичайних ситуацій Козятинської міськради Іван Булич, 48 років, каже, що готовий допомогти, але жінка до нього ще не зверталася.

Їх міг привабити запах солодкої консервації

— Оси зводять кубло в темному і тихому місці. Мабуть, кімната в цієї жінки такою і є. До того ж, їх міг привабити запах солодкої консервації з балкону, — розповідає Сергій Рекшенюк, 27 років, з обласної станції юних натуралістів. — Осине гніздо треба знімати вночі, коли вони всі туди злетяться, десь у годині третій-четвертій. Якщо знімати вдень, частини комах у кублі не буде. Не знайшовши кубла, оси можуть на цьому ж місці звити нове. Або поводити себе агресивно і покусати жителів квартири. Знявши, кубло краще покласти в полотняну торбу, а потім занурити в ємність із водою чи спалити. Можна завезти кудись далеко і викинути, але є ймовірність, що комахи повернуться назад.

Зараз ви читаєте новину «Оси звили кубло у квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути