понеділок, 05 липня 2010 13:11

Інститут Юхновського візьмуть під контроль проросійські "регіонали"

Інститут Юхновського візьмуть під контроль проросійські "регіонали"

Керівник Інституту національної пам"яті Ігор Юхновський найймовірніше буде звільнений. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Володимир Фесенко.

"Заміна Юхновського очікувана. Просто це намагаються зробити без особливого конфлікту, щоб не виникло підозр, що його прибирають з політичних мотивів", - сказав політолог.

"Остання заява Колесніченка, коли знімали Семиноженка свідчить про те, що за цей Інститут борються представники радикального проросійського крила Партії регіонів. Вони хочуть його взяти під свій контроль. А це означає, що ідеологічний напрям діяльності Інституту буде радикально протилежний", - вважає Фесенко.

Він пояснив, якщо раніше Інститут національної пам"яті займався проблемами Голодомору, національної пам"яті, то зараз будуть зовсім інші ідеологічні пріоритети.

На думку політолога, така радикальна переорієнтація принесе більше шкоди.

"Це лише посилить підозри щодо нової влади. Адже за старою моделлю Інтитут більше не працюватиме, але нової моделі ще немає", - пояснив він.

Він висловив думку, що в майбутньому Інститут національної пам"ятіт існуватиме лише формально.

"Такого статусу, який він мав за Ющенка цей Інститут більше не матиме. Він інерційно буде існувати, але йому приділятимуть значно менше уваги. Можливо, скоротять фінансування", - зазначив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Інститут Юхновського візьмуть під контроль проросійські "регіонали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути