субота, 19 червня 2010 19:39

Голодомор був навмисним вбивством голодом - Юхновський

Голодомор був навмисним вбивством голодом - Юхновський

Голова українського Інституту національної пам"яті Ігор Юхновський на відкритті акції "Свічка моління" засудив позицію Віктора Януковича щодо Голодомору 1932-33 років.

"Ви молитесь за голодом заморених людей. Вибачайте, але це не зовсім точно. Я маю докази, і ці докази зібрані судовим слідством. В 1933 році відбулось навмисне вбивство голодом етнічної групи селян. До 1932 року голод був по всій території Радянського Союзу. 1 січня 1933 року Сталін, тодішній диктатор Радянського Союзу, виступив з явною погрозою українським селянам: здати зерно, якщо ні - будуть суворо покарані. По всій Україні почали не просто забирати їжу. Почали збирати їжу із тарілок", - сказав Юхновський.

Юхновський назвав точні дані про кількість жертв геноциду.

"Голод в Україні почав наростати. Досяг максимуму в червні 1933 року. Інститут української демографії дуже докладно, згідно з сучасними правилами, порахував кількість убитих голодом людей. В червні 33-го загинуло 1 мільйон 200 тис. чоловік. За весь час було вбито 3 мільйони 960 тис. чоловік. Якщо врахувати те, що люди не народжувалися, то загальні втрати України сягають 10 мільйонів чоловік. Тобто це було справжнє навмисне вбивство голодом." - зазначив Ігор Юхновський.

Голова Інституту національної пам"яті також засудив розбрат між церквами в Україні.

"Я дуже вдячний шановним святим отцям і Київського патріархату, і Українській Греко-Католицькій Церкві, і Українській Автокефальній Церкві. Дуже жалкую, що тут нема представників української церкви Московського патріархату. Господь Бог не приймає молитву від гордих людей. І мені жаль, що православна церква Московського патріархату не з"явилася. Вони вважають, що можуть відслужити панахиду тільки тоді, коли вони будуть одні. Але перед Богом всі достойні. Я молюсь за те, щоб і церковна Україна возз"єдналася в одну православну церкву і достойно молилася тут перед цими величавими Хрестами. Нехай же спокій буде у всіх ваших серцях", - закінчив він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Голодомор був навмисним вбивством голодом - Юхновський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути