субота, 19 червня 2010 15:12

Якщо є фанатики, які готові на замах, тоді Януковича ніщо не врятує - Мельниченко

Якщо є фанатики, які готові на замах, тоді Януковича ніщо не врятує - Мельниченко

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко вважає, що охороні Віктора Януковича необхідно максимально зменшити протяжність маршруту президентського маршруту.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua. коментуючи повідомлення про можливість замаху на президента.

"Президент найбільш вразливий у місцях тимчасового перебування. Не постійного, а якраз тимчасового. Тут найбільш вразливе місцем є території, прилеглі до слідування президентського кортежу. Навіть велика швидкість кортежу залишає багато можливостей для замаху. Кортеж можна зупинити чи навіть зробити спрямований вибух. П'ять-шість мін просто знищать кортеж. Від спрямованого вибуху не врятують ніякі броньовані "мерседеси". Тому Управління державної охорони перевіряє траси проїзду, проводить оперативно-технічні огляди прилеглої території, припаркованих машин. До речі, це було введено після замаху на Павла Лазаренка в 1996 році. І тоді була вказівка згідно американським методикам проводити оперативно-технічні огляди траси проїзду. Тому якщо є реальна загрозу, то найкращим було б максимально зменшити трасу проїзду", - переконаний колишній охоронець екс-президента Леоніда Кучми.

Один із ефективних методів це - смертник

Водночас Мельниченко переконаний, що якщо життю президента є реальна загроза, то будь-які заходи безпеки не зможуть запобігти замаху.

"Охорона ніколи не дає 100% захисту від замаху. Охорона лише зменшує відсоток того, що може бути. Зробити замах на Януковича для професіонала не є проблема. На шляху проїзду це може і затратний і малоефективний метод усунення лідера. Найбільш ефективний це- снайпер. Але УДО має сильну антиснайперська службу. Ще один із ефективних методів це - смертник. Якщо в Україні є фанатики, які готові на це піти, тоді Януковича ніщо не врятує", вважає екс-майор Держохорони.

Мельниченко вважає, що Януковичу доречніше було б перебратися з "Межигір'я" ближче до центру столиці.

"В Україні було так, що президент - це цар. Кравчук був маленьким-маленьким гетьманом. Кучма коли прийшов розбудував дачу, територію. З приходом Ющенка ще більш барські замашки були. Влада реально розбещує. Зараз щоб Янукович переїхав на ті ж Липки, то це був би мужній, розумний вчинок державного мужа", - заявив Мельниченко.

Зараз ви читаєте новину «Якщо є фанатики, які готові на замах, тоді Януковича ніщо не врятує - Мельниченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути