неділя, 13 червня 2010 12:23

"Замахи" на Януковича придумало його оточення - Небоженко

"Замахи" на Януковича придумало його оточення - Небоженко

Об'єктивних причин для замаху на Віктора Януковича немає.

Про це сказав політолог Віктор Небоженко у коментарі Gazeta.ua.

"Швидше за все мова йде про те, що в його оточення закінчуються пропозиції для Януковича і далі настає період всевладдя президента. А оточенню дуже важливо підтримувати психологічну залежність Януковича від самого оточення. І один із найзручніших способів такої залежності це постійно нагадувати шефу про можливі загрози, які можуть виникати з різних сторін", - вважає політолог.

Проте, на його думку, соратники президента занадто рано почало використовувати цей аргумент.

"Як правило, такі речі застосовуються після року перебування президента на своїй посаді, коли не залишається ніяких шансів втримати свій вплив над президентом, - зауважив Небоженко. - Хоча вплив визначається здатністю зробити щось для політика. Очевидно, таких можливостей все менше. Тому й починається залякування. А залякування це сильна річ".

На запитання, чи розуміє Віктор Янукович мотиви дій своїх соратників, Небоженко сказав: "Коли перший раз людину лякають замахом, людина лякається. А коли їй втретє скажуть, мовляв знову на вас готується замах, ось тоді вона почне мізкувати і розуміти маніпуляторську мову таких розмов".

На думку експерта, Янукович ще не став президентом.

"Але те, що він сказав: ніякого федералізму, - це незалежна від інших політична позиція. Тут я бачу людину, яка починає ставати справжнім президентом. Але це все одно відбудеться не раніше нового року. До цього на Януковича ще будуть впливати різні політичні сили з його оточення. І його тексти, помітки, виступи, репліки - це поки що не він сам", - зазначив Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «"Замахи" на Януковича придумало його оточення - Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути