субота, 12 червня 2010 11:52

Киргизія просить Росію ввести миротворців

Киргизія просить Росію ввести миротворців

Тимчасовий уряд Киргизії на чолі з Розою Отунбаєвою 12 червня звернувся до Росії з проханням ввести миротворців для припинення масових заворушень і міжетнічних сутичок між киргизами і узбеками в місті Ош.

"Зі вчорашнього вечора ситуація переходить через край, нам потрібне введення інших військових сил, щоб купірувати ситуацію. У зв'язку з цим ми звернулися за допомогою до Росії", - сказала Отунбаєва, відзначивши, що надіслала російському керівництву офіційний лист.

Поки що не ясно, про які саме миротворчі сили - ОДКБ або ШОС - йде мова. Отунбаєва відзначила, що це питання поки не визначене, оскільки раніше ще не було прецеденту використання озброєних сил цих організацій для миротворчих місій.

Як повідомили "Інтерфакс" в прес-службі МВС Киргизії, у суботу в Бішкеку біля Ошського ринку сталася масова бійка.

За даними міліції в ній брало участь близько 100 осіб.

У даний час на місце події виїхали підрозділи міліції і оперативно-слідча група для з'ясування обставин.

У прес-службі Мінохоронздоров'я повідомили, що "в район ринку було направлено декілька машин швидкої допомоги, але ніхто з учасників колотнечі по медичну допомогу не звертався".

Очевидці повідомляють, що велика частина учасників бійки змішалася з натовпом на ринку і міліції нікого не вдалося затримати.

У той же час, узбецькі прикордонники закрили в'їзд жителям Киргизії на свою територію, повідомила в суботу держприкордонслужба Киргизії.

У минулу п'ятницю киргизькі прикордонники звернулися до узбецьких колег з проханням обмежити або тимчасово закрити переїзд сумісного кордону узбецькими громадянами, які використовують транзитний коридор у напрямі узбецьких анклавів на киргизькій території, зокрема, Сох і Шахмардан.

Як повідомлялося, в Оші все ще триває стрілянина. МОЗ республіки повідомив про 51 загиблого. 700 людей були змушені звернутися за медичною допомогою.

Влада наразі набирає добровольців для придушення заворушень.

Интерфакс-Украина, РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Киргизія просить Росію ввести миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути