субота, 12 червня 2010 11:08

В Оші триває стрілянина: 51 загиблий, більше 700 поранених

В Оші триває стрілянина: 51 загиблий, більше 700 поранених

Кількість жертв заворушень, що охопили киргизький Ош, продовжує зростати. МОЗ республіки повідомив про 51 загиблого. 700 людей були змушені звернутися за медичною допомогою.

429 постраждалих довелося госпіталізувати.

Агентство Інтерфакс повідомляє з посиланням на місцевих жителів, що в районі міського УМВС ведеться інтенсивна стрілянина. Можливо, робиться спроба штурму будівлі міліції.

Тим часом, влада йде на відчайдушні кроки, щоб взяти ситуацію під контроль. Тимчасовий уряд Киргизії закликає офіцерів молодшого та старшого складу з числа колишніх співробітників міністерств оборони, внутрішніх справ, спецслужб, а також тих, хто пройшов службу в Афганістані приєднатися до придушення заворушень на півдні країни, передає ІА 24.kg.

Заступник глави уряду, куратор силових структур Азімбек Бекназаров заявив, що співробітники та військовослужбовці підрозділів міліції, міноборони і внутрішніх військ, перекинуті до Ошської області для стабілізації обстановки, "вже вибиваються з сил".

"Нам просто не вистачить сил у найближчі дві доби, якщо не прийде додаткова допомога, тому що фізично це неможливо - у таких стресових умовах", - пояснив він необхідність залучення добровольців.

У суботу, 12 червня, з Бішкека вже вилетить перша група добровольців чисельністю у 300 осіб, розповів Бекназаров. Говорячи про обстановку в Оші, він повідомив, що "триває стрілянина, горять будинки, люди налякані".

Масові заворушення в Оші почалися у четвер, 10 червня, через локальні зіткнення між киргизами і узбеками. Через загострення обстановки в південній столиці Киргизстану майже в три рази зросли ціни на продукти харчування, порушено газопостачання і спостерігаються перебої з подачею електрики. За добу пожежним довелося загасити більше 30 великих пожеж, причиною яких були в основному підпали.

У п'ятницю, 11 червня, влада оголосила в місті комендантську годину. Однак учасники погромів проігнорували цей захід.

Интерфакс, Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «В Оші триває стрілянина: 51 загиблий, більше 700 поранених ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути