понеділок, 03 травня 2010 11:42

"Хлопці з єнакіївського підворіття думають, що укатали всю Україну" - Карасьов

"Хлопці з єнакіївського підворіття думають, що укатали всю Україну" - Карасьов

Президент Віктор Янукович прокоментував ратифікацію договору про продовження базування Чорноморського Флоту, бо він фактично привів до розколу суспільства. Це чітко було видно у Верховній Раді.

Про це Gazeta.ua заявив політолог Григорій Перепелиця.

"Відбулася радикалізація суспільних і політичних настроїв. Це буде основою для консолідації опозиції, причому як поміркованої, так і радикальної. Очевидно до Януковича дійшло, яка небезпека з'явилася в українському суспільстві після ратифікації договору. Я думаю, оточення Януковича не прораховувало можливих наслідків для внутрішньої нестабільності в країні. Коментар президента - наслідок усвідомлення ситуації", - сказав експерт про звернення Януковича до українського народу.

У політолога є сумніви, що "у Вашингтоні і Брюсселі домовленості вважають безумовним успіхом України", як стверджує Янукович.

"Якщо ви почитаєте статті у "Вашингтон пост", то виникає зовсім інша картина. Однак, ця преса розрахована на внутрішнього читача. Якщо говорити про дипломатичний рівень, то, звісно, і Європа, і США не можуть засуджувати цю угоду. Вони виходять з того, що Україна і Росія суверенні держави, а договір - наслідок двосторонніх домовленостей ", - відзначає він.

"Інші суб'єкти міжнародного права не мають права втручатися. Але це зовсім не означає, що в Брюсселі й Вашингтоні вважають підписання договору позитивним", - підкреслив Перепелиця.

На його думку, це призведе до кардинальної зміни ставлення Заходу до України. Але це не буде фіксуватися в заявах, це проявлятиметься лише у реальних відносинах.

"Ну що ще говорити Януковичу, коли він не є сильною владою? Що може сказати слабка людина? Він говоритиме, що крутий! Хлопці з єнакіївського підворіття хочуть нам сказати, що вони вже укатали всю Україну. Дворова шпана, яка прийшла до влади, намагається показати, що вона крута ", - прокоментував звернення Януковича політолог Вадим Карасьов.

Він зазначив, що слабка влада шукає сильне плече, яким є Росія.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович звернувся до українського народу щодо підписання закону "Про ратифікацію угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України". Президент відзначив, що у Вашингтоні, Брюсселі і всіх європейських столицях домовленості вважають безумовним успіхом України.

Зараз ви читаєте новину «"Хлопці з єнакіївського підворіття думають, що укатали всю Україну" - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

157

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути