пʼятниця, 30 квітня 2010 20:38

Янукович хоче переписати Конституцію

Янукович хоче переписати Конституцію
Президент Віктор Янукович доручив підготувати і внести на розгляд Верховної Ради проект закону "Про внесення змін до Конституції".

Це має бути зроблено з урахуванням висновків Венеціанської комісії та резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, повідомляє прес-служба глави держави.

У повідомленні зазначається, що "на виконання домовленостей, досягнутих 27 квітня під час робочого візиту Януковича до Франції для участі у другій частині сесії ПАРЄ, та за результатами зустрічей з керівництвом Ради Європи, глава держави дав уряду низку доручень".

Зокрема, "з метою адаптації виборчого законодавства до європейських стандартів та з урахуванням висновків Венеціанської комісії урядовці повинні підготувати та подати на розгляд президенту пропозиції щодо внесення необхідних змін до відповідних законів та доцільності їх кодифікації", йдеться у повідомленні.

Ще одне доручення стосується забезпечення врахування висновків Венеціанської комісії під час розробки законопроектів у рамках реформування судової системи, йдеться у повідомленні.

"Також мають бути доопрацьовані та внесені на розгляд Верховної Ради проекти законів про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ, про захист професійної діяльності журналістів та про внесення змін до закону "Про інформацію", - зазначила прес-служба.

"Ще один законопроект, котрий має бути підготовлений відповідно до висновків Венеціанської комісії і рекомендацій ПАРЄ та внесений в установленому порядку на розгляд Верховної Ради, - нова редакція закону про прокуратуру", - йдеться у повідомленні.

Президент доручив також доопрацювати та внести на розгляд парламенту проект Кримінального процесуального кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче переписати Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути