вівторок, 02 березня 2010 15:33

Кияни мобільними групами полюватимуть на отруювачів собак

Кияни мобільними групами полюватимуть на отруювачів собак

Власники собак, які отруїлися на столичних вулицях, повинні організувати спеціальні мобільні групи, щоб піймати отруйників тварин.

Про це повідомила президент міжнародної організації "Захист тварин SOS" Тамара Тарнавська.

"Для того, щоб їх піймати "за руку", підійде тільки один спосіб - створити мобільні групи, які годині о п"ятій-шостій ранку, будуть чергувати", - сказала Тарнавська.

За її словами, незважаючи на те, що комунальники відхрещуються від будь-якої причетності до отруєння тварин, розправляються з чотириногими друзями саме співробітники ЖЕКів.

"Нинішня хвиля отруєння тварин з Теремків-1, Троєщини, Осокорків, Позняків, Софіївської Борщагівки - це не більше ніж вершина айсберга. Влада Києва ще пізньою весною минулого року вирішила позбутися дворняг. Програма нещадного винищування присвячена до проведення в українській столиці футбольного чемпіонату Євро-2012. Таким чином, керівництво міста хоче очистити мегаполіс від неугодних знедолених псів", - сказала Тарнавська.

Вона наголосила, що якщо піймають отруйника собак на Теремках-1, то його повинні притягти до відповідальності: "Або ця людина повинна оплатити великий штраф, або за законом йому загрожує 6 років в"язниці".

Тарнавська також наголосила, що Київ міг би цілком позбутися безпритульних собак за два роки, якщо взяти досвід Варшави, підійти до питання з усією відповідальністю.

"За умови правильного розподілу грошей, можна було б побудувати в кожнім районі Києва по одному простому притулку для тварин, усіх собак і кішок простерилізувати, то питання зникло б автоматично", - сказала вона.

Як відомо, нещодавно у лісосмузі на Теремках невідомі особи знову почали труїти столичних безпритульних псів, однак постраждали від цього і домашні улюбленці, які померли у страшних муках. Крім того, власники псів, які зібрали залишки собачої їжі з різким запахом і віддали її на експертизу, кажуть, що є реальна небезпека того, що наступною жертвою невідомих отруювачів можуть стати школярі, які також гуляють у лісосмузі.

Комсомольська правда в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Кияни мобільними групами полюватимуть на отруювачів собак ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути