середа, 03 лютого 2010 09:37

Українці захищаються від бродячих собак газовими балончиками

Українці захищаються від бродячих собак газовими балончиками

Щоб захиститися від бродячих собак українці почали запасатися газовими балончиками, пише Сегодня.

"Люди кажуть, що розвелося дуже багато бродячих собак. А ось продажі пневматики впали. Адже така зброя коштує від 950 до 1500 гривень, а балончик всього 30", - розповів продавець одного з центральних магазинів Києва Володимир Пустовойт.

"Ми продаємо зброю в Києві і Харкові. Пневматика йде "невеликими кроками". А на балончики попит виріс. По Києву в середньому один магазин за день продає 4 балончики, за місяць - близько сотні. До речі, в Харкові більше, ніж у Києві. Раніше ж за день брали 1-2 балончики, за місяць - до 60", - говорить гендиректор мережі збройових салонів Олександр Лунга.

Кінолог Марія Кальченко каже, що балончики часто діють на собак, але не на всіх. Якщо пес здоровий, то ефекту може не бути. Інший кінолог, Наталія Бабтевич, каже, що якщо пси напали, а газ не подіяв, потрібно постаратися утриматися на ногах і при нагоді відбиватися каменями.

"Більшість бродячих собак дуже полохлива, тому важливо показати свою перевагу над ними. Наприклад, голосно кричати на них, адже при нападі пси вважають людину не жертвою, а ворогом", - розповіла Бабтевич.

У МВС виданню повідомили, що офіційно 671 223 українці володіють 787 415 одиницями зброї. Найбільше гладкоствольної - 707 336 стволів.

Зараз ви читаєте новину «Українці захищаються від бродячих собак газовими балончиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути