середа, 28 жовтня 2009 08:20

Після загибелі 7-річної дівчинки мер Донецька візьметься за бродячих собак

Після загибелі 7-річної дівчинки мер Донецька візьметься за бродячих собак

Донецький міський голова Олександр Лук"янченко, запевнив, що випадок із загибеллю дитини від нападу зграї бродячих собак більше у місті не повториться.

Про це він повідомив вчора на прес-конференції, коментуючи той факт, що правоохоронці нещодавню смерть 7-річної дівчинки пояснили нападом на неї зграї бродячих собак.

"Так, це сумний випадок. І ми робитимемо все для того, щоб такі випадки у місті Донецьку не повторилися", - сказав мер.

Однак при цьому він додав, що проблема, пов"язана з бродячими тваринами у місті "поки залишається відкритою, і ми цією проблемою опікуватимемося на всіх рівнях".

О. Лук"янченко відзначив, що над розслідуванням цього випадку в місті працювали і зараз працюють дві комісії, до складу яких входять представники ветеринарної служби, МНС, підприємства з впорядкування і комунального господарства.

За наслідками роботи комісій "буде, безумовно, підвищено відповідальність тих підприємств, які опікуються профілактикою бродячих тварин, і буде посилено роботу щодо посадовців, які відповідають за цю ділянку", - запевнив мер.

Водночас він підкреслив, що "безумовно, буде порушено питання перед державною ветеринарною службою з приводу активізації її роботи".

О. Лук"янченко нагадав, що існує постанова Кабінету міністрів від 21 листопада 2007 року (N13-50), в якій розписано відповідальність за утримання, контроль, регулювання чисельності бродячих тварин тощо, однак, на жаль, вона не виконується.

"Там все розписано, хто і що має робити. На жаль, державна ветеринарна служба в тому обсягу, в якому вона фінансується, вона не в змозі вирішувати питання, які розписані у законі про регулювання чисельності тварин тощо, - сказав мер, - Однак, з іншого боку, законодавці повинні, коли ухвалювали рішення – далі шукати варіанти, як розв"язувати цю проблему".

Так, за словами О.Лук"янченка, на сьогодні ані закон, ані державна ветеринарна служба не дають відповіді на запитання - які медикаменти можна використовувати для евтаназії і стерилізації тварин і за які кошти і де їх робити.

"Вартість стерилізації тварини визначається вартістю медикаментів. Але ніде навіть не вказано, і немає на території України медикаментів, тих, які можна було б застосовувати для цих цілей, - нарікає мер, - І ми енну кількість разів зверталися. Принаймні, я підписав 4 звертання до державної ветеринарної служби з проханням роз"яснити, якими медикаментами можна проводити евтаназію і якими медикаментами можна проводити стерилізацію, але, на жаль, не одержав відповіді".

О. Лук"янченко додав, що йому на запити пояснили, що "на сьогодні на території України немає сертифікованих медикаментів, які дозволяли б це (проводити евтаназію і стерилізацію тварин) робити".

На думку мера, нинішня політика гуманності у питанні з бродячими тваринами дуже однобока, і зовсім не розв"язує проблему.

Мер також відзначив, що на території міста Донецька на сьогодні 700 бродячих тварин перебувають у притулках і в карантинних зонах, є домовленості з торговими мережами "Метро" і "Амстор" із забезпечення харчування цих тварин.

О.Лук"янченко підкреслив, що тварини, які живуть у притулках, не голодують, "але, на жаль, утримання сьогодні за законодавством однієї хворої людини в лікарні в 10 разів менше, ніж має бути утримання однієї тварини у притулку".

Як повідомлялося, 22 жовтня у Донецькій обласній дитячій клінічній лікарні померла 7-річна дівчинка, покусана 15 жовтня зграєю бродячих собак.

Як повідомив на прес-конференції начальник Донецького міського управління ГУ МВС України в Донецькій області Віктор Дубовик, дівчинка, яка померла 22 жовтня у лікарні, одержала множинні рани в Пролетарському районі Донецька саме в результаті нападу зграї собак.

Такий висновок зробила судово-медична експертиза, спростувавши припущення, що травми дівчинка отримала від рук людини.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Після загибелі 7-річної дівчинки мер Донецька візьметься за бродячих собак ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути