четвер, 19 листопада 2009 10:43

У Києві почали заробляти на безпритульних собаках

У Києві почали заробляти на безпритульних собаках

У Києві з"явилися приватні структури, які за гроші займаються виловом безпритульних собак, хоча згідно з законом забирати і стерилізувати собак повинні лише муніципальні ветполіклініки.

"Вилов собак. Наталія. Телефон такий-то" - таке оголошення журналісти виявили на одному з гаражів. "Скільки у вас там собак?" - поцікавилася дівчина на тому кінці дроту. Ми відповіли, що зграя штук 10, а то і більше. "Тоді коштуватиме 250 грн.", - сказала вона. На питання, що робитимуть з тваринами, почули: "Це не ваша турбота".

Інший спосіб боротьби з бездомними собаками знайшли на Харківському масиві - там "бізнесмени" зайнялися рекетом. "Вони ходили по власниках кіосків і невеликих магазинів. Говорили, що нібито райадміністрація дала добро на збір добродійних внесків на стерилізацію собак і будівництво притулку. Просили по 600 грн. Деякі кіоскери гроші дали, а інші заявили в міліцію. Зараз їх шукаємо", - розповіло джерело в міліції Дарницького району.

У прес-службі КП "Притулок для тварин" сказали, що їм вже розповідали про новий вид бізнесу: "Рекетирів" розшукують, а з приватним виловом треба звертатися в міліцію. Адже незрозуміло, вбивають вони тварин чи стерилізують".

Районна влада вже заздалегідь вирішила, де побудують притулки для тварин. "У Дарниці запропонували ділянку на Тепловозі, в Святошино - на просп. Перемоги, 150. Головний притулок з"явиться на вулиці Пуховській, біля ТЕЦ-6", - розповіла директор КП "Притулок для тварин" Ольга Дроздова. Будівництво можуть почати вже наприкінці 2010-го.

За матеріалом Сегодня
Зараз ви читаєте новину «У Києві почали заробляти на безпритульних собаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути