понеділок, 08 лютого 2010 08:53

Перемога Януковича знаменує реставрацію авторитарного режиму - The Times

Перемога Януковича знаменує реставрацію авторитарного режиму - The Times

В Україні існує перспектива нової політичної конфронтації на вулицях, стверджує The Times.

"На вчорашній вечір екзит-поли пророкували, що на президентських виборах в обстановці бурхливого суперництва переможе кандидат, що перебуває в тісному союзі з Москвою", - пояснює кореспондент Тоні Хелпін.

Втім, перевага Януковича над Тимошенко, за даними деяких опитувань на виході з дільниць, складає всього 3%, а це створює грунт для потенційного оскарження результатів в судах, а також на вулицях, якщо штаб Тимошенко виступить із звинуваченнями в масових фальсифікаціях.

Янукович вже закликав Тимошенко піти у відставку з поста прем"єр-міністра. Тимошенко, зі свого боку, закликала прихильників постаратися захистити кожен голос, так як вирішується доля України. Минулого тижня Тимошенко пригрозила встати на чолі другої "помаранчевої революції", звинувативши Януковича у підготовці до масованого підтасування бюлетенів з метою нечесної перемоги.

Є побоювання, що суперництво переросте у спалах насильства: сторони звинуватили один одного в доставці тисяч прихильників з інших міст для проведення демонстрацій.

"Вчора ввечері сотні прихильників Януковича збиралися у ключових урядових будівель Києва, а також біля будівлі ЦВК. МВС оприлюднило інформацію, що Партія регіонів подала заявку на проведення у ЦВК з 50-тисячної демонстрації", - йдеться в статті.

Найближчі декілька днів стануть вирішальними: з"ясується, чекає на Україну новий період нестабільності. Важливу роль відіграють висновки міжнародних спостерігачів, очікувані сьогодні.

Перемога Януковича штовхне Україну назад, в російську сферу впливу, стверджує видання.

"Для противників Януковича його перемога знаменує реставрацію авторитарного режиму кумівства, який панував в пострадянській Україні", - пише автор.

Виборчий штаб Януковича позиціонував його як вмілого менеджера, який знає, як розворушити буксуючу економіку. Боротьба за владу навіть за українськими мірками відрізняється крайньою жорсткістю: Тимошенко називає суперника захисником інтересів олігархів і злочинців, а також нагадує про його тюремне минуле, а Янукович заявляє, що вона більше підходить на роль кухарки, ніж керівника країни.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Перемога Януковича знаменує реставрацію авторитарного режиму - The Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути