понеділок, 26 жовтня 2009 13:21

Тимошенко змусить виборців зробити вибір

Тимошенко змусить виборців зробити вибір
Народний депутат, член фракції Блоку Юлії Тимошенко Валерій Писаренко пропонує парламенту виключити з виборчого бюлетеня на виборах президента рядок "Не підтримую жодного кандидата на посаду Президента України".

Про це сказано в законопроекті N5263 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно виборів Президента України", зареєстрованому в Раді 22 жовтня.

У пояснювальній записці законопроекту наголошується, що виключення такої графи сприятиме заохоченню виборця до активного голосування і до дачі голосу за певного кандидата через те, що нез"явлення виборця на ділянку має практично такі ж наслідки, для визначення результатів голосування, як і вибір виборцем графи "Не підтримую жодного кандидата".

Окрім цього законопроектом пропонується відмінити норму про право виборців голосувати на закордонних дільницях за умови їх перебування на консульському обліку.

При цьому проектом надається право взяти участь в голосуванні громадянам України, які на законних підставах знаходяться за межами державного кордону України.

Також законопроектом надається право громадянам входити до складу дільничної або окружної виборчої комісії незалежно від того проживають чи ні такі громадяни в межах відповідного територіального виборчого округу (виборчої дільниці).

Законопроектом пропонується дозволити участь офіційних спостерігачів від громадських організацій, у статутну діяльність яких входить питання виборчого процесу та спостереження за ним і які зареєстровані не менше ніж за 2 роки до дня виборів (разом не більше 3 осіб від різних організацій).

Нагадаємо, КС визнав неконституційним дозвіл голосувати на виборах Президента за кордоном громадянам, що тільки знаходяться на консульському обліку, а також низки інших положень нової редакції закону "Про вибори Президента".

Фракція Блоку Юлії Тимошенко в Раді має намір ініціювати 3-6 листопада вдосконалення низки законодавчих актів, пов"язаних з виборами Президента, з урахуванням рішення, прийнятого КС у справі про конституційність нової редакції закону "Про вибори Президента" і рекомендацій Європейської комісії "За демократію через право" Ради Європи ("Венеціанська комісія").

proUA
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко змусить виборців зробити вибір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути