четвер, 10 вересня 2009 18:37

Монахині приготують святкову трапезу

15 вересня в Свято-Троїцькому жіночому монастирі відзначатимуть 20-річчя відродження обителі.

Нині там живе 65 осіб. Найстаршій схимонахині Анатолії 90 років, наймолодшій послушниці Наталі — 16.

— Монастир нам віддали від місцевого профтехучилища, — говорить настоятелька обителі ігуменя Антонія Стеценко. — У храмі була танцплощадка, а в олтарі — тир. В олтарі знайшли захоронення — воно було розрите і кісточки перемішані з пляшками. Вивезли 70 вантажівок сміття.

Монастирю 370 років. Перший раз його закрили 1932 року. Під час окупації німці відкрили і він діяв до 1962-го. Потім обитель знову закрили на 27 років.

Згадують сестри, як у монастир повернулася чудотворна Браїлово-Ченстоховська ікона. Після закриття обителі 1962 року вона зникла. 1995-го до благочинного Жмеринського району отця Іоанна молоді люди принесли ікону. Сказали, що бабуся померла, а образ їм не потрібен. Священик одразу повіз її в єпархію, бо була схожа на зниклу чудотворну ікону. Там підтвердили здогади.

15 вересня перша служба почнеться о 5.00. Після її закінчення біля криниці відбудеться водоосвячення. Друга літургія о 9.00. Приїде Митрополит Київський і всієї України, блаженнійший Володимир і все священство Вінницької області. Після служби пройде хресний хід навколо обителі з Браїлово-Ченстоховською іконою. Потім сестри запрошують усіх на святкову трапезу.

Доїхати до Браїлівського монастиря можна з Західного автовокзалу або з залізничного вокзалу. Адреса: Вінницька обл, Жмеринський район, селище Браїлів. Тел. (04332) 3 39 33.

Зараз ви читаєте новину «Монахині приготують святкову трапезу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути