четвер, 27 серпня 2009 19:03

Через чутки про дощ люди викопали картоплю

Жителі сусідніх сіл Черче та Хотешів Камінь-Каширського району Волинської області 15 серпня вийшли на поля копати картоплю. До селян дійшли чутки, що у вересні дощитиме.

—У нас майже всі у селі займаються картопляним бізнесом. Щороку по кілька гектарів засаджуємо картошкою, потім її продаємо, — розповідає 48-річний Іван Хлистік із Черче. — Щороку з 20 серпня її починаємо копати. Хочемо зібрати урожай, поки діти удома. Бо як до школи підуть, хто тоді копатиме? А цього року люди, що з сезонних робіт приїхали, кажуть, говорили з батюшкою Іваном, який колись у Хотешеві правив. Він погоду прідвіщає. От і казав, що цілий вересень дощ ітиме. Картошки викопати не дасть, вона погниє. Батюшка за ціле життя неправди не сказав.

Священик Іван Сільчук, 80 років, замолоду відправляв у Хотешівському монастирі. Згодом переїхав у село Овадне Володимир-Волинського району на Волині. Він звідти родом. У селі опікується будівництвом церкви.

— До отця Івана з усієї України машинами з"їжджаються. Він людей молитвами лікує, — кажуть в Оваднівській сільській раді. — Це людина ясновидяща, світла.

— Я казав, що восени дощ буде падати? Це брехня. Люди не мають, що робити, от і брешуть, — заперечує отець Іван.

Зараз ви читаєте новину «Через чутки про дощ люди викопали картоплю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути