Байден не розуміє, з ким і як мати справу. І в цьому головна проблема Банкової

У Білого дому багато запитань до Зеленського

"Європейська правда" з посиланням на видання Axios пише, що "Білий дім розглядав можливість запросити президента Володимира Зеленського у Вашингтон для зустрічі з Джо Байденом до його саміту з президентом РФ, але відмовився від цієї ідеї через зміну керівництва Нафтогазу.

Цю інформацію відразу підхопили "соросята" та понесли зраду в мережі.

Насправді, можна погодитися з тезою Юрія Романенка, що це "лоббизм Коболева в чистом виде. Нанимаешь лоббистов и потом за украинские же деньги жучишь Украину. Потом разгоняешь через структуры Фиалы новости о том, что на Западе отказываются встречаться с Зеленским из-за Нафтогаза. Где Байден и где Нафтогаз с его 19 млрд гривен убытков? Только в голове украинских инфузорий может родиться такая "гениальная мысль", что местное кваканье болотных жаб способно привлечь внимание мира великанов".

Рецидиви Коболєва ще матимуть місце неодноразово. Проте, не варто всі провали Банкової в частині налагоджування діалогу з Вашинтоном зводити виключно до Нафтогазу.

У Білого дому набагато більше запитань до Зеленського, ніж порятунок "нерядового Коболєва". Зокрема, це реформа СБУ, хаос в управлінні Воєнною організацієї держави, ігрища навколо корпоратизації Укроборонпрому, політична нестабільність самого режиму Зеленського.

Під час візиту в Україну держсекретаря США Блінкена американські дипломати відверто висловлювали занепокоєння Білого дому щодо зовнішньополітичних провалів Банкової, зокрема, в питанні вчасного отримання Україною якісних вакцин, участі нашої держави у саміті НАТО, затяжної українсько-американської кризи, девальвація рівня відносин з ключовими партнерами на Заході, в тому числі в столицях країн ЄС, поступової втрати міжнародної суб'єктності тощо.

У США відсутня стратегія взаємодії з Україною через "текучість" суб'єктності у Києві

На сьогодні у США відсутня стратегія взаємодії з Україною через "текучість" суб'єктності у Києві. І в цьому головна проблема Банкової. Байден і Ко не розуміють, із ким і як мати справу.

Той же Констянтин Єлісєєв у своєму телеграм-каналі "Єлісєєвські поля" чітко виписав причини небажання Байдена бачитися з Зеленським в найближчий час.

"Україна продовжує залишатися токсичною темою для внутрішньої політики США. Допоки Київ продовжує танцювати на граблях розслідування по "плівках Деркача", перевіряти автентичність голосу Байдена на сумнозвісних записах (які свого часу глава Білого дому кваліфікував як heavily edited), Україна залишатиметься більше тягарем, ніж активом.

По-друге, Зеленський уже наробив кілька заяв, які не могли залишитися непоміченими у Вашингтоні. Пам'ятаєте фрази українського президента: "Чому Україна ще не в НАТО?" та "Північний потік - 2" – це програш Байдена, якщо він не зупинить цей енергетичний проєкт Путіна"? Всіма своїми прямолінійними діями Київ лише посилював відчуття незручності моменту для союзників. Це, певне, і стало одним із факторів, чому Україну не запросили на саміт НАТО у Брюсселі та викликало побоювання в контексті зустрічі Байдена-Зеленського, адже такі запитання українського президента вказують на дві речі: перше - необізнаність, друге - непередбачуваність поведінки.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі