Цілком імовірний англійський фінал Ліги чемпіонів

Але "Реал" і Париж так просто не здадуться

У першому півфіналі Ліги чемпіонів між "Реалом" і "Челсі" сподобалися гості. Молода команда, яка абсолютно не злякалася гучного імені суперника і його "зірок". Повністю перекрили кисень "Реалу" під час переходу із оборони в атаку. Зрозуміли й зруйнували усі шаблони гри мадридського клубу. Приємно дивитися на молодих талантів "Челсі" й роботу їхнього перспективного тренера.

Однак у цій парі ще не все вирішено. Глядачів у повторному не буде. Тобто фактор свого поля під час цих "ковідних" матчів не працює. Тому команда гостей навряд чи відчуватиме бодай якийсь дискомфорт у Лондоні. Господарям треба налаштуватися на запеклу боротьбу. "Реал" - не той клуб, який так просто віддасть путівку до фіналу. Зідан постарається врахувати усі помилки минулого матчу. А їх у мадридців було немало, особливо в першому таймі.

"Сіті" мав проблеми з Парижем у першому таймі. Залишати одного Жоао Канселу на фланзі проти Мбаппе було дуже ризиковано. Не дивно, що саме португалець отримав попередження. Треба віддати належне Зінченкові. Саме його вихід на поле дозволив "Сіті" перестати турбуватися за свої тили. Олександр разом із партнерами повністю нейтралізували Мбаппе, який зараз нагадує Олега Блохіна в його найкращі часи. Плюс Зінченко віддав гольовий пас на Де Брейне, хоча він дуже умовний. Бельгієць повторив стару істину: навіть якщо ти збираєшся віддати гольовий пас, то бий у площину воріт. Такі удари дуже небезпечні для голкіперів, бо вони не знають, від кого чекати небезпеки.

Зінченко віддав гольовий пас на Де Брейне, хоча він дуже умовний

Однак і в цій парі я би не спішив заздалегідь визначати переможця. Звісно, Париж буде позбавлений у Манчестері улюбленої контратакувальної моделі гри й треба буде організовувати позиційні атаки. Але для клубу, який має у складі Неймара, Мбаппе й Ді Марію, це не повинно бути проблемою. Звісно, якщо "Манчестер Сіті" різко не провалиться, що з ними траплялося в останні роки, то нас цілком може чекати англійський фінал.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі