"Динамо" має більше шансів на чемпіонство, ніж "Шахтар"

Луческу мотивований, а в Донецька виникли проблеми з Тайсоном і Коваленком

Напередодні поновлення чемпіонату України вважаю, що шанси "Динамо" й "Шахтаря на чемпіонство рівні. Навіть із невеликою перевагою киян.

"Динамо" прогресує, а "Шахтар" має приховані проблеми. Перш за все, незрозуміла ситуація з лідером - бразильцем Тайсоном. Він піде чи залишиться? А якщо залишиться, то гратиме на повну силу чи ні? Тобто тренер досі не може зрозуміти, чи розраховувати на свого лідера, чи шукати інші варіанти. Друга проблема – втрата Коваленка. Лідером "Шахтаря" назвати його було складно. Однак це твердий гравець "основи". І не забуваймо про те, що Коваленко – українець, який мав одне з твердих "лімітованих" місць в команді. Постане проблема пошуку іншого українця, який обов'язково має бути на полі.

Обидві команди виступатимуть в єврокубках. "Шахтарю" попався явно не гранд і можна очікувати легкого проходу "гірників" до наступного раунду. Шанси киян у протистоянні з "Брюгге" набагато менші. Тому "виліт" динамівців на цій стадії, як це не парадоксально, може допомогти їм в чемпіонаті. На відміну від "Шахтаря", "Динамо" не розриватиметься на два фронти.

А тепер додайте надвисоку мотивацію Мірчі Луческу. Відомо, що румунський тренер не раз просив повернути його в "Шахтар" і отримував відмову. Йому є що доводити. Тут би я згадав і про Артема Бесєдіна, який рік був поза футболом. Якщо не травмується Циганков, то, вважаю, склади команд будуть приблизно рівними за класом.

І останнє. В разі повернення глядачів на трибуни динамівці матимуть додатковий козир. Все-таки їхніх прихильників у Києві більше, ніж в опонентів.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі