Олексій Панченко
Експерт "Першої рейтингової системи" Мої "Погляди" для "Газета.ua" : http://gazeta.ua/opinion/panchenko-oleksiy
14.04.2014

Влада виявляє політичну шизофренію щодо російської агресії

Дії режиму Турчинова-Яценюка щодо російського вторгнення в Україну давно перейшли межі раціонального політегоїзму, і нині перебувають у царині психіатрії.

Вся Україна шокована вчорашнім засіданням "Ради національної безпеки і оборони" (всі слова наскрізь фальшиві, вкупі з "Радою"). Навіть після вторгнення російських диверсантів у Донецьк, РНБО не спромоглася рекомендувати Турчинову оголошення надзвичайного чи воєнного стану. Хоча логіка й законодавство вимагали цього ще 28 лютого, після початку інтервенції москалів у Криму.

Аж зранку з'явилося пояснення – ще неадекватніше, ніж саме вчорашнє рішення. Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар пише, що "введення надзвичайного стану означатиме зупинення виборчої кампанії на цій території, що створюватиме підстави для сумнівів (!) у їх легітимності".

Найочевидніші питання психіатра при первинному обстеженні: а суцільна зрада міліції, терористичні акти й розстріли на Донбасі часом не "означають зупинення виборчої кампанії на цій території"? Не "створюють підстави для сумнівів у легітимності виборів"?

Що ІЩЕ має статися на Донеччині, щоби Турчинов і Ко. таки розгледіли загрозу виборам? Скидання живцем у шахти всіх, хто не носить "колорадські" стрічки? Майже весь "кримський набір" в області уже є: побиття військовослужбовців Збройних Сил, блокування їхніх частин, наруга над державними символами, захоплення зброї, розбій, терор проти журналістів.

Донедавна було прийнято вважати, що режим БЮТівців тихенько здав Крим Путіну, щоби не брати відповідальність за безнадійну війну й не затьмарювати політичне "відродження" Юлії Тимошенко. Але російський диктатор не обмежився "маленькою переможною війною" й пішов на материкову Україну.

На що розраховують бютмани, без бою здаючи Москві нові території? На чому ТЕПЕР має базуватися політична легітимність їхньої влади? Якщо Юлія Тимошенко планує "в'їхати на білому коні" й переможно скинути всю відповідальність на зраду "папередніків" Турчинова і Яценюка – хто забуде їй тісні публічні зв'язки з ними? Чи може, вона їх вчасно розстріляє?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі