IgorLubkivskij
...публіцист, аналітик...або просто мандруючий по життю філософ
01.09.2011

Тернопіль, 27-28 серпня. Чемпіонат Європи з водомоторних видів спорту.

В Тернополі у День міста 27-28 серпня відбувся Чемпіонат Європи з водомоторних видів спорту. Чи, якщо точніше – заїзди відбулися в чотирьох категоріях (не перераховую, все-одно нічого в них не смислю), дві з яких кваліфікувалися як перегони Чемпіонату Європи, а ще дві відбулися на Кубок мера Тернополя.

Участь в заїздах приймало 63 спортсмена з 8-ми країн Європи, переважно Східної. Польща, Чехія, Словаччина, країни Балтії, Росія, Австрія. Більшість призів саме балтійці й забрали (...і хто там казав у анекдотах про сповільненість їхніх реакцій?)

...Проте сталося так, що перший день чемпіонату я пропустив – тільки ввечері повернувся у місто. Але зате нічого не пропустив в сенсі видовища. Або й виграв – бо кажуть що в перший день був сильний вітер і дивитися особливо не  було на що. Тому ділюся своїми враженнями від другого, фінального дня.

Перше, що було цілком очікувано, в принципі – велика кількість людей всюди в місті, крім хіба що деяких окраїн. Але в центрі зовсім пройти не було де. На пішохідному переході, що веде до озера (якщо правильно – ставу, бо водойма штучна, але тернопільчани й далі називають її озером), люди постійно ходили туди-сюди, так що постійно створювали автомобільні пробки – ті просто не могли перебратися через перехід.

Не краще було й на набережній – знайти місце біля її перил, щоб просто пофотографувати було теж нелегко. Зате видовище було таки цікавим трохи.. Приймали участь в перегонах й діти 10-16 років, які літали на маленьких скутерах так, що іноді їх просто не було видно..

бачите там маленький човен в хмарі водного пилу?

...і ось такі важкі човни:

Такы-от важкы човни теж приймали участь в перегонах

Якщо не помиляюся, то саме цей човен згодом зайняв перше місце в категорії глісерів, де українець з Дніпропетровська зайняв друге місце на ось цьому човні -

..український човен. Здається той, кий і зайняв друге місце.

Знову ж, якщо не помиляюся. До недоліків Чемпіонату - озвучення було лише біля центральної сцени, де нічого не було видно, тому стоячи там, де хоч щось таки було видно - іноді зрозуміти, що відбувається, було досить важко.

Ось вони, наші на п'єдесталі! Хоч і друге місце, але найкращі - чоловік взяв на нагородження з собою дочку, вийшов з прапором. Ми - найкращі!

Наш спортсмен з Дніпропетровська виборов друге місце. На нагородження взяв з собою дочку.

А ось такими кранами човни спускали на воду і вивантажували з неї:

такими кранами човни спускали на воду, на старт..

Ну ось так, приблизно:

човен готується до старту, на воду!

А ці вже зібралися в дорогу, додому. Більшу частину свого життя човни проводять не у воді, а... на колесах:

..бульшу частину свого життя човни проводять не у воді, а на колесах..

..на колеса і додому!

А цей човен (на колесах) має не підвісний мотор, а автомобільний. Це глісери - важкі човни, кажуть що на воді їх прирівнюють до автомобілів "Формули-1" на суші. Можуть розвивати швидкість до 130 км./год. На воді це дійсно багато!

Цей теж вже на колесах. Але це не скутер, це глісер - з важким (автомобільним), а не підвісним мотором.

А це не глісер, це маленький скутер - з тих, на яких дітиська ганяли:

це легкий човен - з тих, на яких боролися діти

Ось, як воно виглядало на воді:

..Наступного року, можливо, чемпіонат знову повернеться в Тернопіль. В усякому разі трасу сертифікували на 5 років..) Так що тепер все залежить тільки від організаторів і спонсорів. Чекаємо!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі