вівторок, 07 червня 2011 13:46
Юрій Кармазін
Юрій Кармазін
Народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона"

Шкоду від дій Мельниченка не залагодять навіть декілька міністерств

105 народних депутатів усіх фракцій вимагають від генпрокурора Віктора Пшонки притягнути до кримінальної відповідальності екс-майора Управління державної охорони Миколу Мельниченка. Направили йому депутатській запит.

Мене запитували й інші депутати, чому до них не підійшли з підписами. Підписалися тільки ті, хто був у Верховній Раді на момент, коли йшов лист. 105 депутатів - це не межа. Переконаний, таких підписів може бути й 226. Усі обурені тим, що проти Мельниченка не порушили кримінальну справу за статтею "зрада".

Чим далі проходить час, тим більше виникає доказів, що Україні нанесена колосальна шкода - її обороноздатності та безпеці. Здані наші агентурні позиції по розвідці Центрального розвідуправління та Росії. Штучне звинувачення по "Кольчугах" принесло економічні збитки. Ці так звані таємниці продавалися на Заході. До того ж 2005 року припинили кримінальну справу, навіть не допитавши Мельниченка. Щодо 111 статті Кримінального кодексу, яка передбачає зраду, рішення прокуратури взагалі не приймалося.

У цей же час відбувалися такі речі, які складно уявити. Мельниченко звинувачує Дмитра Медведєва напередодні його візиту в Україну у тому, що він фактично координував переговори про виплату екс-майору $100 млн, коли був главою Адміністрації президента Росії. Мовляв, якщо допитають Медведєва, вийдуть на замовників вбивств Ґонґадзе. Після такої заяви складно уявити, що Медведєв піде на поступки по ціні газу. Те що робить Мельниченко, не можуть залагодити кілька міністерств.

Очевидно, що кримінальна справа була закрита неправильно. Закривав її особисто колишній генпрокурор Святослав Піскун. Але він вже визнав, що робив це не знаючи того, що знає сьогодні. Інакше б не закрив. Він визнав, що знаходився під тиском керівництва країни, а саме тодішнього президента Віктора Ющенка.

У такій справі перше питання має бути - хто організував все це. Мельниченко лише озвучував, а не був мозком цієї справи. За кадрами не один-два чоловіки, а ціла команда, яка переслідувала чіткі інтереси. Я наклав все на час і вийшло, що як тільки Україна збиралася в НАТО, як відразу зробили скандал й оприлюднили розмову екс-глави СБУ Леоніда Деркача та Леоніда Кучми про те, що наша людина працює в ЦРУ. Потім інший колишній глава СБУ Ігор Смешко доповідає, що ми плануємо прослуховувати 26 посольств, а два вже слухаємо. Це все сварить нас з НАТО. Потім виникає справа по "Кольчугах" і ми втрачаємо матеріальну допомогу, вилітаємо зі всіх рейтингів з продажу зброї, у нас нищать оборонні галузі, півмільйона безробітних. І все це через одного зрадника та його команду.

Все керувалося з-закордону. Такий розвиток був вигідний нашим сусідам й конкурентам з продажу зброї - Росії. Їм було б вигідно, щоб нас викинули з цього ринку.

Зараз ви читаєте новину «Шкоду від дій Мельниченка не залагодять навіть декілька міністерств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути