середа, 01 червня 2011 17:42

Кучма "повісив" на Мельниченка вбивство Гонгадзе

Кучма "повісив" на Мельниченка вбивство Гонгадзе

Екс-президент Леонід Кучма просить Генеральну прокуратуру відновити кримінальну справу стосовно екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка, порушену у зв'язку із записуванням останнім екс-глави держави.

Як нагадали адвокати екс-гаранта, Генпрокуратура закрила кримінальну справу стосовно Мельниченка, "оскільки на той час вважала, що він діяв у стані крайньої необхідності для нібито запобігання загрозі громадським інтересам".

На їхню думку дії Мельниченка по записуванню кабінету Кучми не можна кваліфікувати як вчинені в стані крайньої необхідності.

"При крайній необхідності навіть злочинні дії - якщо їх вчинення усуває іншу більш значну небезпеку для прав і інтересів особистості, суспільства і держави - втрачають злочинний характер за умови, якщо цю небезпеку неможливо усунути іншими засобами. Однак, Мельниченко не тільки не усунув будь-яку небезпеку, а навпаки, в його діях вбачається можливий зв'язок з трагічною загибеллю Георгія Гонгадзе", - підкреслюється в повідомленні.

Захист Леоніда Кучми підкреслює, що Микола Мельниченко роками не передавав свої записи до правоохоронних органів і не інформував про небезпеку, яка загрожувала цим записам, а керувався своїми особистими, в тому числі і корисливими мотивами.

"Метою здійснення ним несанкціонованого запису розмов був шантаж осіб, записи розмов яких здійснювалися, оприлюднення змісту розмов у ЗМІ для дискредитації певних державних діячів і службовців, продаж записів розмов іншим особам, передача їх політичним опонентам Кучми, що виключає стан крайньої необхідності у Мельниченка ", - наголошують адвокати.

Коментуючи свою скаргу Леонід Кучма зазначив, що він "найбільше зацікавлений у тому, щоб були знайдені і покарані вбивці Георгія Гонгадзе і замовники цього злочину".

Зараз ви читаєте новину «Кучма "повісив" на Мельниченка вбивство Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути