вівторок, 09 серпня 2016 15:20

ЗМІ помітили британський спецназ у Сирії
2

В розпорядженні журналістів ВВС опинилися фото, на яких зафіксовані військовослужбовці підрозділів спецпризначення Великої Британії у Сирії.

На фотографіях, датованих червнем 2016 року, зображені службовці особового складу з озброєнням та тактичні патрульні автомобілі Thalab, які широко використовують британськими військами спецпризначення під час операцій у важкодоступній місцевості.

Спецпризначенці, зображені на фото, разом з бійцями поміркованого опозиційного угруповання "Нова сирійська армія" охороняли військову базу "Аль-Танаф" на кордоні з Іраком.

Представник "Нової сирійської опозиції" відмовився коментувати фото, але підтвердив, що поміркована опозиція в Сирії отримує значну допомогу від західних держав.

"Наші британські й американські партнери допомагають нам із підготовкою спецназу. Крім того, ми отримуємо від Пентагону зброю, обладнання та повну підтримку з повітря".

Водночас представники королівських збройних сил Великої Британії не коментують ексклюзив ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сирійському конфлікті загинули понад 300 тис. осіб - спостерігачі

Нагадаємо, королівські ВПС Великої Британії офіційно беруть участь у військових операціях антитерористичної коаліції на чолі з США, завдаючи удари по позиціях "Ісламської держави" та інших радикальних джихадистських угруповань.

ЗМІ неодноразово припускали можливість присутності обмежених контингентів сухопутних британських військ та спеціалістів у Сирії, де вони надають допомогу та навчання бійцям збройної світської опозиції.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ помітили британський спецназ у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути