неділя, 16 жовтня 2016 18:10

Спецтема: Навколосвітня подорож Леоніда Єзерського

Середня зарплата у Санкт-Петербурзі – тисяча доларів
8

Скульптури атлантів підпирають Зимовий палац – частину Ермітажу. Під час Другої світової війни їх обкладали трупами людей, щоб не постраждали під час обстрілів міста
Фото: Леонід Єзерський
Річка Мойка в центрі Санкт-Петербурга. Всього в місті понад 90 річок, протоків, каналів, рукавів
Будівля Головного штабу (праворуч) – одна із найдовших в Європі – 580 м
Тетяна Король підкинула на своєму Ford 60 км до міста Полоцьк у Вітебській області Білорусі. Вона – перша жінка, яка підвезла мене за півтора року пересування автостопом
Ісаакієвський собор – один із символів Санкт-Петербурга

За п'ять днів перебування в Мінську я витратив майже 200 гривень. Заробив грою на саксофоні – близько 100.

Наступним містом мого маршруту став російський Санкт-Петербург. Їду шістьма машинами – легковими, мікроавтобусами та вантажівками. Вперше за півтора року пересування автостопом мене підвозить жінка. Прямує до батьків у Полоцьк Вітебської області Білорусі. Працювала заступником директора з розвитку мережі магазинів взуття. Об'їздила 12 країн. Найдовше їду з далекобійником – 400 км. ДАФом везе моркву.

Кордон з Росією перетинаю без труднощів. 795 км до Петербурга долаю за 15 годин. О 6 ранку п'ятниці, 14 жовтня, стою неподалік Московського залізничного вокзалу. До нього прямує колона азіатів. Розбита на кілька групп, загалом їх до чотирьохсот чоловік. Кожен другий – з валізою.

– Туристи, – каже чоловік у стороні, затягуючи цигарку.

Товариш під'їжджає на Ford Focus. Живе в Санкт-Петербурзі понад рік. У нього тут - рідна сестра. Дідусь колись був економічним радником адмірала Олександра Колчака.

- Петербург – це місто мостів. Їх тут близько 800. Тут заможніше живуть, ніж у Києві. Середня зарплата – близько тисячі доларів. Пообідати удвох за 350 гривень – це норма, – каже російською. – На чотири дні приїхав? Тобі доведеться не спати й валитися з ніг, щоб хоч невелику частину міста побачити. Тут дуже багато пам'яток і красивих місць.

Зупиняюся в нього на квартирі в центрі міста. Після прогулянки повз Двірцеву площу, міст поцілунків, центральний проспект – Невський, Ісаакіївський собор, відправився в один з найбільших музеїв світу - Ермітаж.

Слідкуйте також за подорожжю Леоніда Єзерського на його сторінках у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000057225766
https://vk.com/id3915378

Зараз ви читаєте новину «Середня зарплата у Санкт-Петербурзі – тисяча доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути