пʼятниця, 10 травня 2013 12:27

Nokia випустила смартфон за ціною всього $ 99

Nokia випустила смартфон за ціною всього $ 99

Фінська Nokia представила оновлений мобільний телефон Asha 501, який коштує всього $ 99. Працює він під управлінням ОС Asha, повідомляє Кореспондент.

Як розповіли в Nokia, досі всі бюджетні мобільні телефони компанії працювали на базі платформи S40, яка сягала корінням в операційну систему Symbian. Зараз у світі налічується близько 300 млн телефонів, які працюють на базі S40. Нова версія цієї програмної платформи дозволяє випускати дешеві мобільні телефони, оснащені сенсорними екранами - функцією, яку досі розглядали як неодмінний атрибут тільки для смартфонів.

В Nokia розповіли, що за рахунок нової версії програмного забезпечення апарати Asha 501 можуть працювати з безліччю сенсорних функцій, таких як ковзання, зум, робота в соцмережах і деяких інших. Зараз всі ці функції присутні в апаратах Nokia Lumia, проте в бюджетних апаратах даний функціонал - це новинка.

"Нові Nokia Asha 501 роблять для покупців бюджетних моделей телефонів багато з функцій, які раніше були присутні тільки в дорогих моделях смартфонів", - каже Тімо Тоікканен, глава підрозділу Asha в Nokia.

Однією з ключових перлинок 99-доларового апарату Asha 501 є його багатозадачність: користувачі можуть одночасно запускати до трьох додатків і перемикатися між ними в будь-який момент часу.

Як йдеться в заяві Nokia, до кінця червня цього року Asha 501 буде продаватися в 90 країнах по всьому світу.

Раніше повідомлялося, що Nokia, за даними ЗМІ, незабаром може представити гібрид комунікатора й міні-планшета.

Зараз ви читаєте новину «Nokia випустила смартфон за ціною всього $ 99». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути