понеділок, 24 вересня 2012 12:42

2 тисячі китайців побилися на заводі iPhone

У Китаї на заводі по зборці iPhone побилися більше двох тисяч робітників, через що виробництво на підприємстві призупинили на кілька днів. Про це 24 вересня повідомляє агентство Reuters.

Бійка почалася увечері в неділю, 23 вересня, в одному з гуртожитків заводу Foxconn в місті Тайюань. Як уточнює "Сіньхуа", бійців заспокоїли тільки до ранку понеділка після втручання більше п'яти тисяч поліцейських. При цьому, за різними даними, до лікарень потрапили від 10 до 40 осіб. Відомостей про загиблих не надходило.

Автор: Фото: Reuters
  На заводі в Тайюані працюють 79 тисяч людей
На заводі в Тайюані працюють 79 тисяч людей

Причина конфлікту зараз встановлюється поліцейськими і співробітниками заводу. Agence France-Presse з посиланням на поліцію повідомляє, що бійка спалахнула після того, як охоронець гуртожитку вдарив одного з робітників. У той же час Reuters наводить слова представника оператора заводу Hon Hai, згідно з якими, безлади почалися через суперечку між декількома робочими. Щоб встановити точні причини конфлікту керівники заводу зупинили виробництво як мінімум до вівторка.

Як уточнює агентство, на заводі в Тайюані працюють 79 тисяч людей. Крім смартфонів Apple підприємство виробляє аксесуари до електронних пристроїв інших компаній.

Автор: Фото: Reuters
  Бійців заспокоїли тільки до ранку понеділка після втручання більше п'яти тисяч поліцейських
Бійців заспокоїли тільки до ранку понеділка після втручання більше п'яти тисяч поліцейських

Foxconn, якій належать заводи по збірці продукції Apple, Sony, Nokia і інших компаній, не в перший раз опиняється в центрі скандалу. На початку 2012 року їй довелося скоротити робочі години і підвищити зарплати своїм робітникам після того, як в ході крупної перевірки, замовленої Apple, були виявлені порушення умов праці. Більш того незадовго до цього ЗМІ повідомили про численні суїциди серед робітників заводів по збірці iPhone, які були незадоволені низькою зарплатою.

Зараз ви читаєте новину «2 тисячі китайців побилися на заводі iPhone». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути