пʼятниця, 15 липня 2016 10:04

Іракська армія відзначила перемогу над ІДІЛ парадом в Багдаді

Автор: REUTERS
 

Збройні сили Іраку відзначили свої успіхи у боротьбі проти ісламістським угрупуванням "Ісламська держава" військовим парадом в центрі Багдаду, повідомляє "Радіо Свобода".

Військовий парад пройшов вулицями міста 14 липня. На головній багдадській площі Тахрір ходу приймав прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді.

В параді задіяли численну військову техніку, зокрема артилерію, танки та ракетні установки, разом з авіаційними частинами. Охорону порядку у центрі іракської столиці здійснювали сотні поліцейських.

Окрім армійських підрозділів, в параді взяли участь частини спеціального призначення контртерористичних сил, а також бійці народного шиїтского ополчення, яке також бере участь в бойових діях проти Ісламської держави.

Святкування на вулицях Багдаду вшановує перемогу урядових сил Іраку над бойовиками терористичної армії в місті Фаллуджа, звільнене в липні після місяця важких боїв.

Також повідомляється, що в найближчий час армія почне операцію зі звільнення іракського міста Мосул - останнього великого міста Іраку під контролем ультрарадикальних ісламістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вторгнення НАТО в Сирію є метою ІДІЛ - Клінтон

Нагадаємо, в липні іракські сили після 5 тижнів боїв звільнили місто Фаллуджу в 140 км від Багдаду, яке тривалий час було оплотом "Ісламської держави".

Зараз ви читаєте новину «Іракська армія відзначила перемогу над ІДІЛ парадом в Багдаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути