пʼятниця, 15 липня 2016 08:37

Вторгнення НАТО в Сирію є метою ІДІЛ - Клінтон

Вторгнення НАТО в Сирію є метою ІДІЛ - Клінтон
islamnews.ru

Проведення наземної військової операції НАТО проти терористичної Ісламської держави в Сирії не є доцільним кроком для вирішення проблеми регіону.

Про це заявила екс-держсекретар США, імовірна кандидатка в президенти країни від Демократичної партії Хілларі Клінтон в ефірі телеканалу FoxNews.

"На мою думку, захоплення Ракки (столиця самопроголошеного халіфату ІД - Gazeta.ua) - не найефективніший шлях. Зараз ми відвойовуємо в терористів територію, стискаємо кільце за рахунок постійних авіаударів, ми ліквідували їхніх лідерів", - заявила Хілларі Клінтон, відповідаючи на питання, чи підтримає вона введення військ країн НАТО в Сирію та Ірак у відповідь на черговий теракт в Ніцці.

"Вторгення США чи НАТО є мрією для Ісламської держави", - також зазначила Клінтон, додавши, що набагато доцільнішим на зараз є продовження стратегії нанесення точкових авіаударів і співробітництва з регіональними державами на Близькому Сході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олланд обіцяє відповісти "фанатикам" на теракт

Нагадаємо, в ніч на 15 липня у французькій Ніцці стався теракт, який, за повідомленнями, забрав життя не менше 80 людей. Поки жодне угрупування не взяло на себе відповідальність за злочин, але оглядачі з великою долею вірогідності пов'язують черговий теракт з Ісламською державою.

Також спеціалісти зазначають, що важливою метою Ісламської держави є провокування західних країн на широкомаштабне військове вторгнення на територію Сирії чи Іраку. Дану подію ісламські богослови можуть розтлумачити як виконання коранського пророцтва про "фінальну битву" ісламскього халіфату проти "Римської імперії" перед "кінцем часів".

Зараз ви читаєте новину «Вторгнення НАТО в Сирію є метою ІДІЛ - Клінтон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути