неділя, 23 жовтня 2016 11:17

26 моряків звільнилися з піратського полону

26 моряків звільнилися з піратського полону

Сомалійські пірати з полону звільнили 26 моряків з Азії, яких 4,5 років утримували в невеликому рибальському селі, повідомляє агентство Reuters.

Моряки з Китаю, Філіппін, Камбоджі, Індонезії, В'єтнаму були взяті в полон неподалік від Сейшельських Островів в Східній Африці в лютому 2012 року. Їхнє судно, за даними місцевих органів безпеки, затонуло з невідомих причин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталя Водянова перевтілилась у пірата заради благодійності

"Екіпаж знаходиться в Ґалькайо. Їх доставлять в столиці Кенії, Найробі, в суботу. Звільнені моряки не повідомили, чи був сплачений за них викуп", - повідомив мер міста Хірсі Юсуф.

Британські аналітики порахували, що за рік сомалійські пірати отримали від $18 до $30 млн викупу за захоплені судна. Дослідження, присвячене сомалійським піратам, розмістив на своєму офіційному сайті Королівський інститут міжнародних відносин Chatham House.

Нагадаємо, що у жовтні торік пірати захопили в полон двох громадян України і двох литовців. Біля берегів Нігерії вони атакували російський рефрижератор, що йшов під прапором Коморських островів.

Зараз ви читаєте новину «26 моряків звільнилися з піратського полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути